FN Brno pro veřejnost Kardiogen

13.09.2017 16:37

Každoroční akce pořádána Interní kardiologickou kliniku Fakultní nemocnice Brno pro veřejnost, tzv. KARDIODEN, se letos uskuteční v neděli 24. září 2017 od 10.00 do 13.00 hodin.

FN Brno pro veřejnost Kardiogen
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Veřejnost tak bude mít jedinečnou příležitost si projít některá specializovaná pracoviště kliniky, kde jim lékaři podají kompletní informace o zdravotnických službách, které poskytují včetně komentáře k případným vyšetřením. V rámci celého programu si bude moci veřejnost prohlédnout prostory Interní kardiologické kliniky – Koronární jednotky, sálky pracoviště invazivní a intervenční kardiologie, Arytmologické sálky, ECHO pracoviště, lůžkové oddělení atd.

Veřejnost je pozvána také do kinosálu (pavilon L, 2. NP), kde je pro zájemce připraveno bezplatné měření tlaku, EKG, měření glykemie a cholesterolu včetně zhodnocení naměřených parametrů. K dispozici budou rovněž specialisté z Oddělení léčebné výživy, Centra pro závislé na tabáku FN Brno, dále fyzioterapeuti a kardiologové, kteří se budou věnovat edukaci a podávání informací.

KARDIODEN Interní kardiologické kliniky FN Brno, který se koná pod záštitou ředitele FN Brno MUDr. Romana Krause, MBA, zahájí v 10.00 hodin primář IKK MUDr. Ondřej Toman, Ph.D. Místem zahájení bude přízemí pavilonu L (výšková budova). Odtud pak bude veřejnost v následných skupinách provedena specializovanými pracovišti a celý program vyvrcholí v kinosále.

Program v kinosále – 2. NP pavilonu L

Centrum pro závislé na tabáku FN Brno

Veřejnost zde bude informována o hlavních činnostech centra, o možnostech léčby závislosti na tabáku a podle zájmu bude měřit množství CO2 ve vydechovaném vzduchu pomocí Smokerlyseru.

Oddělení léčebné výživy FN Brno

Pro veřejnost je připraveno:

- měření tělesného složení Omronem

- konzultace stravovacího režimu

- doporučení správné výživy

- edukační materiál - Prevence KVO stravou - Jak zredukovat a udržet optimální tělesnou hmotnost, Výživová doporučení pro racionální způsob stravování,

- Činnosti nutričních terapeutů + OLV, ambulantní nutriční péče, Preventivní program Zdravá strava

Kardiovaskulární rehabilitace - fyzioterapie

Obsah prezentace:

- negativní dopad pohybové inaktivity na kardiovaskulární riziko (rizikové faktory kardiovaskulárních onemocnění)

- pozitivní vliv a výsledný efekt vhodné úrovně a druhu pohybové aktivity u pacientů s kardiovaskulárním onemocněním

- prezentace programu Kardiovaskulární rehabilitace na IKK FN Brno (indikace, struktura, time management, výstupy léčby)

- úloha kardiovaskulární rehabilitace v komplexním přístupu léčby nemocných na IKK FN Brno

Zájemci si budou moci vyzkoušet základy kardiopulmonární resuscitace. K dispozici bude rovněž malé občerstvení, které zajišťuje firma Rébio.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…