FN HK obnovila provoz na prvním z oddělení, které sloužilo pacientům s covid-19

10.04.2021 17:35

Fakultní nemocnice Hradec Králové dnes obnovila provoz na jednom z oddělení Ortopedické kliniky FN HK, které v minulých měsících společně s dalšími pracovišti nemocnice sloužilo pro pacienty s COVID-19. Obnovení provozu bylo možné díky postupnému úbytku počtu pacientů s COVID-19. Zatímco například na začátku března bylo v nemocnici hospitalizovaných 210 pacientů s covidovou infekcí, nyní je jejich počet zhruba poloviční.

FN HK obnovila provoz na prvním z oddělení, které sloužilo pacientům s covid-19
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Výraznější pokles počtu pacientů evidujeme především na standardních lůžkách, na jednotkách intenzivní péče jsou počty hospitalizovaných stále relativně vysoké a dosahují několika desítek pacientů ve vážném stavu, ale i tam počty pozvolna klesají,“ uvedl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c. Díky poklesu počtu pacientů nemocnice dosud mohla uzavřít čtyři z 12 oddělení pro pacienty s COVID-19, kromě oddělení, kde byl dnes obnoven provoz, nemocnice další tři oddělení zakonzervovala a prozatím je nechává v rezervě pro případný další nárůst počtu pacientů s COVID-19 a bude je uvádět do provozu postupně.

Fakultní nemocnice Hradec Králové nyní intenzivně připravuje další obnovování provozu jednotlivých oddělení. Jeho rychlost bude záležet na vývoji epidemie a také na personální situaci. „Stále evidujeme vysoký počet z různých důvodů v práci nepřítomných zaměstnanců, například zdravotníků nám chybí zhruba 300, což samozřejmě obnovování provozu komplikuje. Na druhou stranu víme, že mnozí pacienti čekají i na opakovaně odložené výkony a chceme jim co nejdříve pomoci,“ uvedl profesor Palička. Podle nemocnice se objednávání pacientů během obnovování neakutních operací bude řídit klinickým stavem pacientů a potřebností výkonů.

Fakultní nemocnice musela neakutní operační výkony odložit v souvislosti s epidemií COVID-19 vloni na jaře, na podzim a poté v zimě. Akutní péče o všechny pacienty byla i v této době zajištěna.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…