FN HK pokračuje v obnově přístrojového vybavení, získala nový CT simulátor a další

31.12.2023 16:44 | Tisková zpráva

Fakultní nemocnice Hradec Králové pokračovala i na konci roku 2023 v obnově přístrojového vybavení. V listopadu dokončila Klinika onkologie a radioterapie FN HK výměnu CT simulátoru za více než 28 milionů korun. Necelých 30 milionů korun stála výměna dvouprojekčního rentgenového přístroje na Radiologické klinice FN HK. Obnova je financována z Integrovaného regionálního operačního programu REACT-EU.

FN HK pokračuje v obnově přístrojového vybavení, získala nový CT simulátor a další
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Ve FN HK průběžně pokračujeme v obměně přístrojů za modernější typy, které nabízejí rychlejší a přesnější vyšetření pro pacienty a také lepší možnosti zobrazení pro zdravotníky a mnohé další technologické vymoženosti,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové, MUDr. Aleš Herman, Ph.D.

CT simulátor nemocnice vyměnila po 15 letech provozu, přístroj pomáhá pří přípravě radioterapií a je na něm prováděno na 1500 výkonů ročně. Přístroj nezajišťuje diagnostická vyšetření, ale pomáhá při přípravě ozařovacích plánů. Všichni pacienti, které čeká ozařování na lineárních urychlovačích, projdou nejdříve procesem CT simulace. Nově pořízený přístroj díky použití moderních technologií umožní výrazné zkrácení délky vyšetření a zvýší i komfort pacientů.

Nový rentgenový angio systém nahradil původní přístroj z roku 2012. Přístroj umožňuje provádět diagnostická vyšetření a vaskulární i nevaskulární intervence například při léčbě mozkových aneuryzmat. Přístroj disponuje různými intervenčními nástroji, které rozšiřují funkčnost zařízení o trojrozměrné zobrazování. Přístroj je také vybaven technologií ClarityIQ, která snižuje radiační zátěž při RTG výkonech, bez ztráty kvality získaného obrazu z vyšetření.

Během roku 2023 nemocnice dokončila například rozsáhlou obměnu přístrojového vybavení Oddělení nukleární medicíny FN HK, které získalo dvě nové SPECT/CT kamery a přístroj PET/CT. Celkové náklady přesáhly 120 milionů korun, nemocnice prostředky získala z evropských dotací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…