FN Hradec Králové: Dětská klinika FN HK získala od Nadačního fondu Kapka naděje rehabilitační přístroj

22.07.2019 8:24

Pacienti Dětské kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové začnou využívat nový rehabilitační přístroj, který nemocnice získala od Nadačního fondu Kapka naděje. Přístroj za více než 140.000 korun slouží k procvičování dolních a horních končetin dětských pacientů.

FN Hradec Králové: Dětská klinika FN HK získala od Nadačního fondu Kapka naděje rehabilitační přístroj
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Zakoupené rehabilitační pomůcky pomohou k rozšíření možností rehabilitace dětí s poruchou hybnosti. Výrazně se zkrátí obnovení svalové síly a zlepšení pohyblivosti našich pacientů. Pro některé naše pacienty to bude i atraktivnější než jen cvičení na lůžku a kolem něj,“ uvedl lékař Dětské kliniky FN HK MUDr. Jiří Hak.

Prezidentka a zakladatelka Kapky naděje Vendula Pizingerová uvedla, že je ráda, že v roce kulatého výročí spolupráce fondu s Fakultní nemocnicí Hradec Králové přijíždí do nemocnice v krátké době již podruhé. „Tentokrát jsme pro Dětskou kliniku společně s panem Michalem Karadzosem a jeho projektem Život Srdcem přivezli Rehabilitační přístroj (lůžko) MotrenBed Plus,“ uvedla paní Vendula Pizingerová.

Nadační fond Kapka naděje spolupracuje s Fakultní nemocnicí Hradec Králové dlouhodobě, v minulých letech zakoupil do nemocnice přístroje za více než čtyři miliony korun, například letos v březnu Dětská klinika FN HK získala přístroje asistent kašle a dvě pumpy pro pacienty s kontrolovanou analgezií.

Nadační fond Kapka naděje za 19 let svého působení financoval nákup více než 500 lékařských přístrojů, realizoval více než 200 projektů v oblasti psychosociální péče a podpořil 3 vědecké výzkumy v oboru hematologie a onkologie. Celkově tak Nadační fond Kapka naděje pomohl částkou více než 180 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…