FN Hradec Králové: Mgr. Dvořáčková získala Čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství

06.05.2022 15:02 | Tisková zpráva

Čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství získala zástupkyně náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Fakultní nemocnice Hradec Králové Mgr. Ivana Dvořáčková, Ph.D. Předání ocenění bylo součástí finálového večera 21. ročníku soutěže Sestra roku. Soutěž je každoročně koncipována jako poděkování sestrám a dalším nelékařským pracovníkům za jejich mimořádnou a zodpovědnou práci.

FN Hradec Králové: Mgr. Dvořáčková získala Čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Ocenění si velmi vážím a děkuji za něj. Cítím ale, že je to uznání i práce mých kolegů a kolegyní, se kterými spolupracuji, zejména i práce sester a dalších nelékařů, kteří za poslední dva roky poskytovali fyzicky i psychicky náročnou odbornou péči o pacienty, a to nejen o pacienty s COVID-19,“ uvedla Mgr. Dvořáčková.

Mgr. Ivana Dvořáčková, Ph.D. se ve fakultní nemocnici podílí na odborné garanci ošetřovatelské péče na klinikách nemocnice, provádí auditní a kontrolní činnost a je zapojena do mnoha projektů a aktivit. Má také dlouholeté zkušenosti s výukou studentů na Vyšší odborné škole zdravotnické Hradec Králové a Lékařské fakultě v Hradci Králové Univerzity Karlovy, kde je garantkou výuky několika předmětů. Je také autorkou řady odborných publikací a má za sebou bohatou přednáškovou činnost.

Téměř od samého začátku se podílí na organizaci Královéhradeckých ošetřovatelských dnů, je také dlouholetou a aktivní členkou České asociace sester, a to již od roku 1998. Od roku 2005 pracuje ve výboru ČAS region Hradec Králové a od roku 2009 zastává post místopředsedkyně. V roce 2008 byla jmenována soudním znalcem pro obor ošetřovatelství a vede pracovní skupinu soudních znalců při prezidiu ČAS. Mgr, Dvořáčková získala Čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství od redakce časopisu Zdravotnictví a medicína společně s Idou Jarošovou z ortopedicko-traumatologické oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín. Oceněny byly také sestry v kategoriích sestra v přímé ošetřovatelské péči a sestra v managementu a vzdělávání, více informací o soutěži je možné získat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …