FN Hradec Králové: Nemocniční lékárna umožní 16. června prohlídku svých prostor

13.06.2022 13:29 | Tisková zpráva

Zájemci budou mít ve čtvrtek 16. června 2022 možnost prohlédnout si prostory Nemocniční lékárny Fakultní nemocnice Hradec Králové. Den otevřených dveří u příležitosti Dne lékáren se uskuteční v budově hlavní lékárny v čase od 15:00 do 18:00 hodin. Nemocniční lékárna FN HK je v Královéhradeckém kraji největším zařízením a také je jedinou lékárnou, která zajišťuje služby pro pacienty v nepřetržitém provozu.

FN Hradec Králové: Nemocniční lékárna umožní 16. června prohlídku svých prostor
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Prohlídky po malých skupinkách budou začínat u vstupu pro návštěvy do hlavní lékárny (budova č.20), zájemci projdou jednotlivé části provozu, seznámí se s postupem výroby některých léčiv a uvidí například zařízení na skladování léčiv. „Ke Dni otevřených dveří se vracíme po několika letech, kdy se nekonal, například kvůli pandemii COVID-19, chceme lidem umožnit pohled na naší práci, rádi také přivítáme studenty farmacie či zájemce o studium tohoto oboru,“ řekla vedoucí lékárnice PharmDr. Marcela Heislerová, Ph.D.

Lékárna Fakultní nemocnice Hradec Králové zajišťuje specializovanou lékárenskou péči pro ambulantní pacienty i klinická pracoviště nemocnice, pro představu lékárníci každý den přijmou od pacientů zhruba osm stovek lékařských předpisů. Výdej léků je zajišťován na dvou místech v areálu nemocnice, v hlavní lékárně a také v Lékárně U Modrého robota v přízemí Pavilonu interních oborů, kde je zajištěn nepřetržitý provoz. Lékárna denně připravuje pro pacienty desítky parenterálních výživ a více než sto podání cytostatik.

Fungování nemocniční lékárny, která je rozdělena na sedm oddělení, zajišťuje na devadesát zaměstnanců. Nemocniční lékárna FN HK úzce spolupracuje s Farmaceutickou fakultou UK v Hradci Králové, podílí se na výuce, odborné praxi i specializačním vzdělávání. Obdobná spolupráce probíhá také se studenty VOŠZ a SZŠ Hradec Králové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…