FN Hradec Králové: Očkovací centrum podalo přes 100 000 dávek vakcín

10.06.2021 21:20

Hranici 100 000 podaných dávek vakcín proti COVID-19 ve středu překročilo Očkovací centrum COVID-19 Fakultní nemocnice Hradec Králové.

FN Hradec Králové: Očkovací centrum podalo přes 100 000 dávek vakcín
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

V nemocnici se očkuje od 2. ledna 2021, kdy zdravotníci aplikovali prvních 156 dávek vakcíny, nyní během víkendů se počet podaných vakcín na dvou očkovacích místech pohybuje kolem 1500 dávek, v pracovních dnech je to kolem 900. Očkovací centrum COVID-19 FN HK podalo přibližně třetinu všech dávek vakcín aplikovaných v celém Královéhradeckém kraji.

Anketa

Je správné, že Facebook smazal stránku poslance Lubomíra Volného?

11%
84%
hlasovalo: 16174 lidí

„Na dvou očkovacích místech v areálu FN HK zajišťuje podávání vakcíny v pracovních dnech odpoledne a o víkendech průměrně 14 očkovacích týmů, další lidé zajišťují provoz kartoték, navigaci zájemců o očkování či s očkováním spojenou administrativu,“ uvedl vedoucí očkovacího centra FN HK MUDr. Pavel Kosina Ph.D.

Zájemci o očkování zaregistrovaní v centrálním rezervačním systému dostávají vakcíny v ambulancích Pavilonu interních oborů a od začátku dubna také v Pavilonu akademika Bedrny. Očkování probíhá v pracovních dnech od 15:30 do 19:30 hodin, o víkendech je to od 8:00 do 18:00 hodin. Fakultní nemocnice tak jako jedna z mála v ČR již od počátku očkování nabízela a nabízí možnost očkování mimo pracovní dobu jak ve všedních dnech, tak o víkendech. Nemocnice v současné době očkuje výhradně vakcínou firmy Pfizer/BionTech. Vakcíny od firmy Astra Zeneca a Moderna dostávají cestou krajského koordinátora praktiční lékaři.

Očkovací centrum FN HK žádá příchozí, kteří mají možnost, aby pro co nejplynulejší zajištění průběhu očkování měli pokud možno vytištěné potvrzení o rezervaci termínů pro očkování, které jim přijde v potvrzovacím e-mailu, resp. SMS.  V této rezervaci je v kolonce Rezervační kalendář uvedeno konkrétní místo očkování. Jednotlivá místa označuje informační tabule.

Na očkování ve Fakultní nemocnici Hradec Králové nyní čeká několik tisíc zájemců, termíny na očkování nemocnice uvolňuje postupně podle věku zaregistrovaných. Velký zájem o očkování ve FN HK způsobuje v poslední době nárůst čekací doby na podání vakcíny. „Pokud někdo čeká na uvolnění termínu, je to dané tím, že se k očkování přihlásili starší zájemci, kteří mají v systému přednost. Významnou část denní kapacity očkovacího centra také využíváme k podání druhých dávek vakcíny, přesto se každý týden snažíme uvolňovat další volné termíny pro očkování první dávkou,“ uvedl Kosina.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…