FN Hradec Králové: Za rok 2021 se u nás narodilo 2619 dětí

12.01.2022 14:21 | Tisková zpráva

Na Porodnické a gynekologické klinice Fakultní nemocnice Hradec Králové se v roce 2021 narodilo celkem 2619 dětí, což je o více 77 než v roce 2020 a nejvíce v posledních pěti letech. Vloni se v nemocnici narodilo také 162 dvojčat, což je stejně jako v roce 2020.

FN Hradec Králové: Za rok 2021 se u nás narodilo 2619 dětí
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Jedním z důvodů nárůstu počtu porodů ve FN HK bylo omezením provozu trutnovské porodnice, která byla část předloňského a loňského roku uzavřena kvůli personálnímu oslabení,“ uvedl přednosta Porodnické a gynekologické kliniky FN HK prof. MUDr. Jiří Špaček, Ph.D., IFEPAG. Například v roce 2016 se v hradecké porodnici narodilo 2396 dětí.

Podle statistik se v roce 2021 v hradecké porodnici narodilo celkem 1376 chlapců a 1243 holčiček, vloni ani předloni se nenarodila žádná trojčata. Prvním narozeným dítětem letošního roku byl chlapec Alex, který se narodil časně ráno 1. ledna 2022.

Porodnická a gynekologická klinika FN HK patří společně s dětskou klinikou mezi síť perinatologických center zajišťujících nejvyšší možnou dostupnou péči o těhotné, rodičky, novorozence včetně předčasně narozených. Bližší informace je možné najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…