FN Hradec Králové ambulantně ošetřila přes 500 uprchlíků z Ukrajiny

17.05.2022 14:21 | Tisková zpráva

Více než pět stovek ambulantních pacientů pocházejících z Ukrajiny ošetřila od začátku válečného konfliktu Fakultní nemocnice Hradec Králové, celkem osm desítek pacientů z této země bylo v nemocnici hospitalizováno.

FN Hradec Králové ambulantně ošetřila přes 500 uprchlíků z Ukrajiny
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Pacientům z Ukrajiny slouží v areálu nemocnice čtyři UA pointy, na kterých je pro ně zajišťována potřebná akutní a primární péče, případně jsou odesíláni na další pracoviště. 

Anketa

Souhlasíte s trvalým umístěním vojsk jiných členských států NATO na území ČR?

4%
95%
hlasovalo: 47751 lidí

„Počty pacientů z Ukrajiny, kteří přicházejí se svými zdravotními potížemi do FN HK, se v posledních týdnech nijak výrazně nemění. Denně je ambulantně vyšetřeno zhruba 20 pacientů, počet aktuálně hospitalizovaných se pohybuje kolem deseti,“ uvedl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c.

Ve většině případů se jedná o drobnější akutní problémy, jako například ošetření bolavých zubů či nevolnost. Lékaři Fakultní nemocnice Hradec Králové však v několika případech zajišťují i komplexní léčbu pacientům z Ukrajiny s většími zdravotními problémy, například onkologickou léčbu.

Dospělí pacienti z Ukrajiny najdou pomoc v budově Emergency Fakultní nemocnice Hradec Králové, v případě potřeby péče v rámci jiných odborností bude další péče naplánována. Stejné to je u dětských pacientů, kteří akutní a primární péči mají zajištěnu v budově Dětské kliniky FN HK. Těhotné ženy z Ukrajiny mohou směřovat přímo na Porodnickou a gynekologickou kliniku FN HK, ostatní ženy s gynekologickými problémy zamíří nejdříve na Emergency. Stomatologická péče je poskytována na akutní ambulanci Stomatologické kliniky FN HK, v mimopracovní dobu v rámci stomatologické pohotovosti Královéhradeckého kraje. Bližší informace jsou na webu nemocnice ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…