FN Hradec Králové dokončila úpravy prostranství před novou budovou transfuzního oddělení

26.09.2021 17:17

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové skončily úpravy prostranství před novou budovou transfuzního oddělení.

FN Hradec Králové dokončila úpravy prostranství před novou budovou transfuzního oddělení
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Původní objekt transfuzního oddělení, který již nevyhovoval požadavkům moderní medicíny, nahradila nová parkovací místa a klidová zóna. Celkové náklady dosáhly téměř sedmi milionů korun. 

Anketa

Vadí vám, že se premiér Babiš ,,kamarádí" s Viktorem Orbánem?

7%
85%
hlasovalo: 36554 lidí

„Demolice starého objektu v areálu nemocnice byla poměrně logisticky náročná, bylo nutné přijmout určitá omezení pro chodce i motoristy, nyní je možné celý prostor již využívat,“ uvedl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c.

Na místě původní budovy vzniklo devět nových parkovacích stání, která jsou vyhrazena pro dárce krve a plasmy a jedno místo pro handicapované. Přesunem parkovacího místo pro autobus dárců vzniklo dalších sedm míst pro parkování osobních aut. Před transfuzním oddělením vzniklo také 340 metrů čtverečních travnatých ploch, byly vysazeny také čtyři nové stromy a v klidové zóně byly nainstalovány lavičky. Do konce letošního roku je plánována realizace úpravy stěny obchodního centra, která nebyla součástí této akce.

Nová budova Transfuzního oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové za 140 milionů korun funguje od loňského prosince, objekt nabízí lepší zázemí pro dárce krve i personál. Transfuzní oddělení FN HK odebírá bezpříspěvkovým dárcům krev a krevní složky, které dále zpracovává, vyšetřuje a dodává transfuzní přípravky na oddělení nemocnice, kde ji dostávají pacienti.

Pokud máte zájem stát se dárcem krve, bližší informace najdete na www.fnhk.cz/transf

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…