FN Hradec Králové popáté získala statut akreditovaného zdravotnického zařízení

13.05.2021 15:13

Fakultní nemocnice Hradec Králové již popáté získala statut akreditovaného zdravotnického zařízení podle hodnotících standardů Spojené akreditační komise o.p.s., která reakreditační šetření v polovině dubna na pracovištích prováděla. FN HK poprvé akreditaci získala v roce 2008, nyní získaná akreditace je platná až do roku 2024.

FN Hradec Králové popáté získala statut akreditovaného zdravotnického zařízení
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Auditorský tým se během svého čtyřdenního působení na jednotlivých pracovištích nemocnice zaměřil na dodržování postupů zajišťujících kvalitu a bezpečí poskytované zdravotní péče.

Anketa

Chcete, aby sněmovna vyslovila nedůvěru vládě Andreje Babiše?

11%
86%
hlasovalo: 19815 lidí

Auditoři prověřovali procesy od přijetí pacienta až po jeho propuštění z nemocnice, vedení zdravotnické dokumentace či návaznost jednotlivých medicínských postupů. Auditoři řešili také fungování provozních částí nemocnice.

Bezprostředně po ukončení akreditačního procesu auditoři uvedli, že jednoznačně úspěšný výsledek akreditačního šetření v době maximálního vytížení všech pracovníků nemocnice a všech jejích provozů svědčí jednoznačně o tom, že FN HK se systematicky a dlouhodobě věnuje kontinuálnímu zvyšování kvality a bezpečí zdravotní péče včetně zavádění funkčních procesů přípravy na mimořádné a krizové situace.

„Chtěl bych zdůraznit jedinečnost toho, že FN HK v období, které je nesmírně náročné pro všechny zdravotníky, všechna zdravotnická zařízení a všechny pacienty v České republice, si neřekli, teď máme krizovou situaci a necháme kvalitu kvalitou, ale pokračovali dál a využili té výzvy a příležitosti, které COVID-19 přinášel k tomu, aby cizelovali jednotlivé oblasti poskytování péče. Za to za všechno patří managementu, ale zejména jednomu a každému z jejich pracovníků obdiv, dík a úcta,“ uvedl ředitel Spojené akreditační komise, o.p.s. MUDr. David Marx, Ph.D.

Ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c. oceňuje přínos auditorů pro práci nemocnice. „Je to pro nás pohled druhých očí, který nám pomáhá zlepšovat naši každodenní práci. Děkuji všem kolegům, kteří se problematice kvality ve FN HK dlouhodobě věnují a vstřícnému přístupu k auditorům na všech pracovištích nemocnice ačkoliv celá nemocnice čelila v minulých měsících v souvislosti s pandemií COVID-19 extrémní zátěži,“ dodal profesor Palička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…