FN Hradec Králové přesunula odběrové centrum COVID-19 před budovu kliniky infekčních nemocí

22.06.2020 17:11

Odběrové centrum COVID-19 Fakultní nemocnice Hradec Králové od dnešního dopoledne funguje před objektem Kliniky infekčních nemocí FN HK (budova č. 6). Důvodem přesunu z prostoru před vjezdem do nemocnice je zlepšení epidemiologické situace, pokles počtu odběrů a provozní důvody. Centrum bude nově v provozu každý pracovní den v době od 10:00 do 12:00 hodin.

FN Hradec Králové přesunula odběrové centrum COVID-19 před budovu kliniky infekčních nemocí
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Odběrové centrum kromě vyšetření nařízených lékařem i nadále umožní z oprávněných důvodů vyšetření samoplátců, například v souvislosti s cestováním do zahraničí či příjmu pacienta k samoplátecké hospitalizaci. Cena za vyšetření včetně odběru činí 1756 korun, před odběrem je nutné částku uhradit na místě platební kartou.

Na vyšetření je nutné se objednat na e-mailu infekce.sluzba@fnhk.cz či na telefonních číslech 702 284 857, 724 384 235, 601 130 894, 495 836 004.

Fakultní nemocnice Hradec Králové spustila provoz svého odběrového centra 18. března, od 5. května umožnila v oprávněných případech i vyšetření samoplátců. Na začátku epidemie pracovníci centra prováděli přes 150 odběrů denně, nyní provádějí každý den několik desítek odběrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…