FN Hradec Králové rozšířila kapacity očkování proti COVID-19

29.11.2021 10:57 | Tisková zpráva

Fakultní nemocnice Hradec Králové s ohledem na stoupající počet zájemců o očkování proti COVID-19 od dnešního dopoledne rozšířila kapacity očkovacího centra ve svém areálu.

FN Hradec Králové rozšířila kapacity očkování proti COVID-19
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Kromě ambulancí v přízemí Pavilonu interních oborů bude očkování předem registrovaných ve vybraných pracovních dnech opět možné také v Pavilonu profesora Bašteckého (budova č. 23). 

Anketa

Těšíte se, až se kabinet Petra Fialy ujme vlády?

5%
91%
hlasovalo: 15147 lidí
Očkovací centrum v poslední době aplikovalo v pracovních dnech kolem 600 vakcín, v Pavilonu profesora Bašteckého je možné podávat kolem 200 dávek denně.

„Evidujeme zájem veřejnosti o aplikaci prvních dávek, poměrně velký je také zájem o podání třetí dávky vakcíny. Rozšíření očkování umožní zájemcům si rezervovat ve vybraných pracovních dnech termín i na dopolední hodiny, což dosud nebylo možné,“ uvedl vedoucí lékař Očkovacího centra FN HK MUDr. Pavel Kosina. Očkování v Pavilonu profesora Bašteckého bude prozatím možné každé pondělí a čtvrtek od 8:00 do 14:00 hodin. V Pavilonu profesora Bašteckého se očkovalo již letos na jaře.

Očkovací centrum v přízemí Pavilonu interních oborů FN HK je v provozu denně od 15:30 do 19:30 hodin, o víkendech od od 8:00 do 16:00 hodin. Rezervovat termín k očkování je možné ZDE nebo ZDE, po registraci obdržíte rezervace s uvedeným datem, časem a místem očkování.

Očkovací centrum FN HK nabízí také možnost očkování proti COVID-19 bez předchozí registrace, kapacita centra pro neregistrované je stanovena z provozních důvodů na zhruba stovku zájemců denně, kteří mohou přicházet od 16:30 do 19:00 hodin. Centrum negarantuje, že v daný den aplikuje vakcínu všem příchozím neregistrovaným zájemcům a všem doporučuje využít registraci. 

Fakultní nemocnice Hradec Králové eviduje nárůst počtu hospitalizovaných pacientů s COVID-19, k dnešnímu ránu jich bylo 108, z toho zhruba třetina na jednotkách intenzivních péče. Nemocnice již přeměnila některá svá pracoviště na covidové jednotky, současně bylo nutné omezit některé neakutní operační výkony.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…