FN Hradec Králové sjednotila přístup na pohotovost pro děti a dorost

03.12.2019 17:11

Fakultní nemocnice Hradec Králové od pondělí 2. prosince 2019 sjednotila přístup na pohotovost pro děti a dorost umístěnou v objektu Dětské kliniky FN HK (budova č. 18). Dosud rodiče s dětmi využívali pro příchod na pohotovost jeden z dvojice postranních vchodů, nyní budou rodiče a děti přicházet vždy hlavním vstupem. Tento vstup nově označuje světelná tabule s nápisem dětská pohotovost.

FN Hradec Králové sjednotila přístup na pohotovost pro děti a dorost
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Dosud byla dětská denní lékařská pohotovost umístěna v severním křídle budovy dětské kliniky, noční dětská pohotovost byla v jižním křídle objektu. „Podařilo se nám najít řešení, které umožnilo sjednocení přístupu do budovy, což výrazně usnadní orientaci rodičů a malých pacientů při jejich příchodu,“ uvedl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička CSc., dr. h. c.

Vedlejší vstupy označené B a C budou během dne i nadále sloužit pro přístup do ambulancí či na lůžkovou část. Hlavní vstup, který je označený písmenem A, slouží pro příchod na pohotovost. Po 18:00 hodině bude sloužit pro vstup na lůžková oddělení dětské kliniky, ostatní vstupy budou pro veřejnost uzavřeny.

Pohotovost pro děti a dorost je ve Fakultní nemocnici Hradec Králové v provozu ve všední dny od 15:30 do 7:00 hodin, o víkendu slouží nepřetržitě. Mimo uvedené ordinační hodny by měli rodiče v případě zdravotních problémů dítěte kontaktovat praktického lékaře, případně je možné situaci konzultovat na informační lince 841 155 155. V případě ohrožení života je nutné vždy volat tísňovou linku 155.

V areálu Fakultní nemocnice Hradec Králové fungují také pohotovosti pro dospělé, zubní a lékárenská. Bližší informace o jejich provozu a kontakty je možné najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…