FN Hradec Králové uspěla s projektem na další rozvoj dobrovolnické činnosti

11.05.2021 7:33

Fakultní nemocnice Hradec Králové uspěla s žádostí o dotaci v rámci projektu Efektivizace systému nemocniční péče v České republice prostřednictvím dobrovolnické činnosti. Cílem podpory je další rozvoj dobrovolnictví v nemocnicích.

FN Hradec Králové uspěla s projektem na další rozvoj dobrovolnické činnosti
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Hlavním cílem působení dobrovolníků ve FN HK je pomoc při navození psychické pohody u pacienta a rozptýlení od nemoci. Od získání dotace v programu očekáváme zintenzivnění této formy pomoci, včetně náboru dalších dobrovolníků, například akcemi na školách,“ uvedla náměstkyně pro ošetřovatelskou péči FN HK Mgr. Dana Vaňková.

V současné době je v souvislosti s epidemií COVID-19 dobrovolnický program ve FN HK s ohledem na zákaz návštěv pacientů a epidemiologická opatření utlumen. Před vypuknutím epidemie pomáhalo na několika pracovištích nemocnice zhruba 15 dobrovolníků, především studentů vysokých škol, kteří byli pacientům společníky u lůžka či při procházkách v rámci areálu FN . Dobrovolníci s pacienty trávili čas především povídáním si nebo četbou.

Celkem v nemocnici od roku 2005 v rámci dobrovolnického programu působilo více než 200 dobrovolníků. Nyní od roku 2013 nemocnice na programu úzce spolupracuje s Diecézní katolickou charitou Hradec Králové.

Dobrovolnickou činnost ve Fakultní nemocnici Hradec Králové organizuje nová koordinátorka dobrovolníků, kterou je Mgr. Blanka Vápeníková. V případě dotazů o možnostech spolupráce ji můžete kontaktovat na telefonech 495 832 907 nebo 722 983 019 či e-mailu: blanka.vapenikova@fnhk.cz. Bližší informace o dobrovolnictví ve FN HK je možné najít ZDE.

Projekt Efektivizace systému nemocniční péče v České republice prostřednictvím dobrovolnické činnosti je spolufinancován Evropskou unií z Evropského sociálního fondu v rámci operačního programu Zaměstnanost. Ministerstvo zdravotnictví ČR schválilo celkem 13 žádostí o poskytnutí dotace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…