FN Hradec Králové ve spolupráci s Fakultou vojenského zdravotnictví zahájila očkování klientů v Domově U Biřičky

12.01.2021 13:30

Mobilní očkovací tým Fakultní nemocnice Hradec Králové a Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové dnes zahájil vakcinaci klientů a zaměstnanců v Domově důchodů U Biřičky v Hradci Králové. Během dnešního dne plánuje podat očkovací látku zhruba 150 lidem, v očkování bude pokračovat také v dalších dnech.

FN Hradec Králové ve spolupráci s Fakultou vojenského zdravotnictví zahájila očkování klientů v Domově U Biřičky
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Dnes a zítra budeme očkovat v Domově důchodců u Biřičky, ve čtvrtek v SeneCura SeniorCentru Hradec Králové. V dalším týdnu plánujeme pokračovat ve vakcinaci klientů ostatních sociálních zařízení na Hradecku,“ uvedl děkan Fakulty vojenského zdravotnictví Hradec Králové prof. MUDr. Roman Chlíbek, Ph.D. který se přímo podílí na očkování.

Anketa

Jaký trest navrhujete pro podniky a živnostníky, kteří mají otevřeno navzdory zákazům?

hlasovalo: 14310 lidí

Fakulta vojenského zdravotnictví vyslala do domova tři týmy ve složení sestra, lékař a administrativní pracovník. „Klienti, kteří mají o očkování zájem, to vnímají pozitivně, je to pro ně cesta k normálnímu životu, například k návštěvám příbuzných,“ dodal profesor Chlíbek.

Ředitelka domova Ing. Daniela Lusková, MPA uvedla, že v domově je přibližně 340 klientů a stará se o ně 240 zaměstnanců. „Jsem zastánce očkování, pomůže nám to se vrátit k běžnému fungování domova. Klienti mají o očkování zájem, odhaduji to na 90 procent, mezi zaměstnanci je trochu nižší, ale do konce března bychom chtěli mít naoočkováno 95 procent klientů a 70 procent zaměstnanců,“ uvedla ředitelka.

Očkovací centrum Fakultní nemocnice Hradec Králové funguje od 2. ledna 2021, od té doby  naočkovalo téměř 1500 zdravotníků z nemocnice a také některé vysoce rizikové pacienty. „K našim čtyřem očkovacím týmům, které fungují o víkendech celý den a v týdnu odpoledne, se dnes připojili kolegové z Fakulty vojenského zdravotnictví, kteří tvoří výjezdový tým, který pomáhá podávat vakcínu v sociálních zařízeních,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc, dr. h. c.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…