FN Hradec Králové začala s postupným obnovováním neakutních příjmů

28.11.2020 16:13

Fakultní nemocnice Hradec Králové v souladu s pokynem Ministerstva zdravotnictví ČR začala s postupným obnovováním neakutních příjmů, které byly v souvislosti s epidemiologickou situací s COVID-19 omezeny od 21. října 2020.

FN Hradec Králové začala s postupným obnovováním neakutních příjmů
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Péče o pacienty s akutními zdravotními komplikacemi byla zajištěna po celou dobu. Výraznějšímu obnovení neakutní péče brání vysoký počet pacientů s COVID-19 a také relativně stále vysoký počet v práci nepřítomného personálu nemocnice.

„Provoz budeme obnovovat postupně, předpokládáme otevírání dalších operačních sálů a aktivní zvaní pacientů, kteří čekají na výkon, který jsme mohli a museli odložit z důvodu epidemiologické situace,“ řekl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc, dr. h. c. Rychlost návratu nemocnice k běžnému provozu bude záležet na dalším vývoji počtu pacientů s COVID-19 a také na počtech chybějícího personálu. Objednávání pacientů se bude řídit klinickým stavem pacientů a potřebností výkonů.

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové je hospitalizováno na několika odděleních vyhrazených pro péči o COVID-19 pozitivní zhruba 130 pacientů, přibližně 35 z nich vyžadovalo umístění na jednotkách intenzivní péče. Nejvyšší počty hospitalizovaných, kolem 150, zaznamenala nemocnice na začátku listopadu, od té doby jejich počet pozvolna klesá.

V posledních týdnech také klesá počet prováděných testů v Odběrovém centru FN HK, zatímco na přelomu měsíce se jejich počty pohybovaly kolem 1500 denně, nyní počet poklesl pod 1000 denně. Centrum proto uzavřelo jedno ze svých tří odběrových míst. V případě navýšení potřeby testů je připraveno jej opět obnovit. V areálu nemocnice i nadále platí zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů vyhlášený od 26. září 2020.

Oproti začátku měsíce, kdy ve FN HK chybělo více než 500 zdravotníků, o zhruba stovku klesl počet zdravotnického personálu, který je nemocný či se stará o člena rodiny. „Přesto, že počty hospitalizovaných klesají a mírně se zlepšuje personální situace, je to pro personál nemocnice mimořádně náročně období a je nutné všem vyslovit velké poděkování,“ uvedl profesor Palička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…