FNUSA: Děkujeme! Dobrovolníci sv. Anně věnovali přes šest a půl tisíce roušek

08.04.2020 10:41

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně děkuje všem dobrovolníkům, kteří se zapojili do šití roušek pro zdravotníky a další zaměstnance nemocnice. Podařilo se jich vybrat neskutečných šest a půl tisíce, a tak bylo možné věnovat roušky nejen zdravotníkům samotným, ale i jejich rodinným příslušníkům.

FNUSA: Děkujeme! Dobrovolníci sv. Anně věnovali přes šest a půl tisíce roušek
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

„V rámci nemocnice jsme prozatím rozdistribuovali 2290 roušek, naskladněných máme přibližně 4000 kusů a další jsou na cestě,“ řekla Mgr. Jana Jarešová z Mezinárodního centra klinického výzkumu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně, která se ujala koordinace distribuce roušek od dobrovolníků směrem k zaměstnancům. „Během velmi krátké doby se podařilo zajistit bavlněné roušky pro všechny. Nečekali jsme takové množství a jsme za to opravdu vděční. Všem dárcům moc děkujeme,“ doplnila.

Zaměstnanci Fakultní nemocnice u sv. Anny si o roušky od dobrovolníků mohou zažádat prostřednictvím interního formuláře. Pokud by se v následujících týdnech naskladněné roušky nerozdaly všechny, nemocnice je nabídne jinému zdravotnickému zařízení nebo pracovníkům v sociálních službách. „Chtěli bychom všechny šikovné amatérské i profesionální švadlenky a krejčí poprosit, aby již nyní své roušky nabízeli tam, kde jich prozatím dostatek nemají – například do domovů seniorů, azylových domů a podobně,“ doplnila Jana Jarešová s tím, že pokud by v budoucnu roušky opět chyběly, nemocnice dá včas vědět prostřednictvím svých sociálních sítí či webových stránek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…