FNUSA-ICRC navštívil Velvyslanec Korejské republiky

14.09.2016 14:18

Velvyslanec Korejské republiky v České republice, Jeho Excelence Moon Hayong při včerejší návštěvě Mezinárodního centra klinického výzkumu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně (FNUSA-ICRC) vyjádřil klíčový zájem podporovat česko-korejskou spolupráci. Ta byla zahájena již v únoru 2015 smlouvou o vzájemné kooperaci FNUSA-ICRC s Korejským ústavem pro výzkum mozku (Korea Brain Research Institute, KBRI) v oblasti léčby a prevence onemocnění mozku.

FNUSA-ICRC navštívil Velvyslanec Korejské republiky
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

V rámci dnešní návštěvy svatoanenského výzkumného centra se J. E. velvyslanec Moon seznámil s jeho strukturou a dlouhodobou strategií a navštívil laboratoře výzkumných týmů Clinical Pharmacology Unit, Interventional Cardiac Electrophysiology, Center for Translational Medicine. „Nový potenciál vzájemné spolupráce vyplývá z kooperace s průmyslovými partnery v oblasti biomedicíny a já učiním maximum pro to, aby toto spojení bylo možné.“ uvedl J. E. Moon Hayong.

Vedoucí FNUSA-ICRC, Gorazd Stokin nastínil konkrétní formy možného partnerství, které byly korejskou stranou podpořeny. V krátkém časovém horizontu by se mohlo jednat o výměnu vědecko-výzkumných pracovníků mezi FNUSA-ICRC a některými pracovišti z řad korejských výzkumných a zdravotnických institucí (například již zmíněný Korean Institute for Brain Research, Severance Hospital, Yonsei University Health System, Seoul National University Hospital Biomedical Research Institute). Ve druhé fázi by se jednalo o společnou projektovou žádost v evropském grantovém schématu.

J. E. Moon Hayong úspěšně završil studium práv na univerzitě v Soulu v roce 1979 a o osm let později mezinárodní vztahy na Univerzitě v Bostonu. V minulosti pracoval na jihokorejských ambasádách v Paříži, Bangkoku a Londýně, působil také v korejské misi při Organizaci spojených národů v New Yorku. V letech 2004 až 2007 byl velvyslancem své země v Uzbekistánu, stejnou funkci pro Česko zastává od roku 2013. V publikační činnosti se věnuje ekonomickým důsledkům změny klimatu. Je ženatý, má dva syny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…