FNUSA: Mezinárodní centrum klinického výzkumu navštíví velvyslanec USA

12.03.2019 16:05

Velvyslanec Spojených států amerických Stephen B. King navšríví v úterý 19. 3. 2019 Mezinárodní centrum klinického výzkumu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně (FNUSA-ICRC).

FNUSA: Mezinárodní centrum klinického výzkumu navštíví velvyslanec USA
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

V rámci spolupráce mezi USA a Českou republikou se velvyslanec rozhodl pro návštěvu Mezinárodního centra klinického výzkumu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně (FNUSA-ICRC) s cílem podpořit již zavedenou spolupráci v oblasti zdravotnického výzkumu a rozvíjet další.

Velvyslanec se kromě prohlídky prostor FNUSA-ICRC má zájem dozvědět více o dalších možnostech výzkumné spolupráce. Vzhledem k tomu, že současný výzkum FNUSA-ICRC probíhá v úzké spolupráci s místními a národními institucemi a ústavy (UK, Masarykova univerzita, AV ČR atd.), jedná se o významnou možnost nejen pro Brno, ale také pro náš stát. Z tohoto důvodu má návštěva velvyslance velký význam pro naše město a celý region. Minulý týden se rovněž velvyslanec zúčastnil jednání předsedy vlády Andreje Babiše s americkým prezidentem Donaldem Trumpem.

Česká republika a Spojené státy dlouhodobě spolupracují ve výzkumu, vývoji a inovacích, přičemž FNUSA-ICRC hraje v této oblasti významnou roli s americkými partnery, například s Mayo Clinic, Yale University, Psychogenics, General Electric a dalšími. Od roku 2011 se FNUSA-ICRC vyvinulo v mezinárodně konkurenceschopné a vysoce produktivní výzkumné centrum translační medicíny, které zajisté sehraje vůdčí roli ve svém oboru v blízké budoucnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…