FNUSA: Na covidových odděleních bude pomáhat osm vojáků

16.11.2021 17:56 | Tisková zpráva

Aktuální informace Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně

FNUSA: Na covidových odděleních bude pomáhat osm vojáků
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně je k dnešnímu ránu hospitalizováno celkem 88 pacientů s nemocí COVID-19. 

Anketa

Co soudíte o think-tanku Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty?

5%
hlasovalo: 11147 lidí
Na anesteziologicko resuscitační klinice je 13 pacientů na umělé plicní ventilaci a dva také na přístroji ECMO. Všichni jsou ve vážném stavu. Na klinice jsou také dva post covidoví pacienti ( Dalších 13 pacientů ve vážném stavu je na jednotkách intenzivní péče.  Zbývající pacienti jsou na covidových odděleních ve středně těžkém a lehčím stavu, jsou na HFNO (vysokoprůtoková aplikace kyslíku) a kyslíku.

Ve čtvrtek 18. listopadu k nám nastoupí osm vojáků Armády ČR, původně jsme žádali o 16. Budou pomáhat zdravotním sestrám na covidových odděleních. V současné době máme covidová lůžka na obou interních klinikách, na neurologické klinice, II. chirurgické klinice, dermatovenerologické klinice, doléčovacím a rehabilitačním oddělení a anesteziologicko resuscitační klinice. Od pátku ještě otevřeme covidová lůžka na ortopedické klinice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

19:15 Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

Prezident České republiky Petr Pavel na Pražském hradě opět jmenoval nové generály z řad vojáků z po…