FNUSA: Otevřeli jsme další covidové oddělení

01.11.2021 19:38 | Tisková zpráva

Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně je momentálně hospitalizováno 40 pacientů s nemocí COVID-19. Na anesteziologicko resuscitační klinice jsou tři pacienti na umělé plicní ventilaci a ve velmi vážném stavu. Dva jsou neočkovaní, jeden částečně.

FNUSA: Otevřeli jsme další covidové oddělení
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Další dva pacienti na této klinice, kteří byli hospitalizováni kvůli nemoci COVID-19, ale jsou již neinfekční, jsou stále na umělé plicní ventilaci a také na přístroji ECMO. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že hospodský musí od 1. listopadu kontrolovat bezinfekčnost?

hlasovalo: 42752 lidí
10 pacientů je na JIP, šest v těžkém stavu (neočkováni), další ve středně těžkém stavu (jeden plně očkován, zbytek neočkován). Zbývající pacienti jsou na covidových odděleních ve středně těžkém a lehčím stavu, jsou na kyslíku.

Vzhledem k narůstajícímu počtu pacientů jsme byli nuceni otevřít další covidové oddělení. Momentálně tedy máme izolovaná covidová oddělení na obou interních klinikách, na dermatovenerologické klinice a nově také na neurologické.

Prozatím stále platí, že neomezujeme plánované operace. Protože se však zvyšuje počet pacientů s nemocí COVID-19 středně těžkých a lehčích, jsme nuceni částečně omezovat péči, která není akutní, protože pro tyto pacienty „vytváříme“ covidová oddělení na běžných klinikách (naše FN nedisponuje infekčním oddělením ani infekční klinikou).

Pokud se jedná o testování v uplynulých dnech, nejvíce zájemců bylo ve středu 27. října, to jsme otestovali PCR metodou celkem 301 lidí. Ve čtvrtek to bylo 251, v pátek 274, v sobotu 155 a v neděli 173 zájemců. Zájem o antigenní testování se v posledních dnech ani týdnech nemění. Bývá to denně 110-140 lidí. Rezervační kalendář máme ohledně PCR testů dnes plný, prozatím vše probíhá bez problémů. Testujeme také pacienty, a to všechny (včetně očkovaných), kteří přicházejí do nemocnice na jakýkoliv zákrok/operaci.

Zájem o očkování je stále. V sobotu a v neděli bylo v OC Olympia v Brně podáno celkem 968 dávek (z toho 509 dávek vakcíny výrobce Johnson, zbytek převažovaly 1. dávky vakcíny výrobce Pfizer, menší část byly 3. dávky Pfizera).

Novinkou je, že jsme dnes opět zprovoznili stacionář pro ambulantní podávání monoklonálních látek pacientům v počátečním stadiu nemoci COVID-19. Pacienti se mohou objednávat na telefonním čísle 705 682 166, kde s ním odborníci proberou indikační kritéria a objednají ho případně na konkrétní čas. Stacionář se nachází v areálu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně, budova B1, 3. patro. S sebou si musí pacienti vzít kartičku pojišťovny a oficiální potvrzení o pozitivitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…