FNUSA: Přímo v nemocnici očkujeme zhruba 500 lidí denně

05.03.2021 11:48

Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně je momentálně hospitalizováno celkem 118 pacientů s onemocněním COVID-19. Čtrnáct pacientů je na anesteziologicko resuscitační klinice na umělé plicní ventilaci (jeden také na přístroji ECMO). Jejich zdravotní stav je vážný.

FNUSA: Přímo v nemocnici očkujeme zhruba 500 lidí denně
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Nyní je 32 pacientů covid+ na jednotkách intenzivní péče na dalších klinikách (osm na umělé plicní ventilaci), stav 23 z nich je vážný. Zbylí pacienti jsou na lůžkách s HFNO (vysokoprůtoková nosní oxygenoterapie), kyslíkem a standardních lůžkách. V současné době máme 37 nakažených zdravotníků, všichni jsou nelékaři. V tuto chvíli máme volných pro covid+ pacienty 8 JIP lůžek, z toho dvě ventilovaná, standardních lůžek máme po otevření dalšího covidového oddělení na neurochirurgické klinice 33.

Zájem strany veřejnosti o antigenní testování vzrostl dvojnásobně již minulý týden, tento týden pak enormně kvůli testování ve firmách. Plošně však žádnou firmu netestujeme, již na to nemáme personální kapacity. V současné době otestujeme denně 350 lidí na antigen, cca 160 na PCR (tady je zájem zhruba pořád stejný). Nyní máme obsazené všechny termíny tento a příští týden. V pondělí otevřeme termíny na další týden, předpokládáme, že budou plné během několika desítek minut.

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí

Jeden z našich mobilních očkovacích týmu začne od pondělka 8. 3. očkovat denně v Hustopečích, kde Jihomoravský kraj ve spolupráci s městem Hustopeče a naší nemocnicí vytvořil v místním společenském domě velkokapacitní očkovací centrum. „Počty očkovaných se budou vyvíjet dle dostupnosti vakcíny, zatím to bude 200 lidí denně, postupně chceme počty navyšovat. Očkovat budeme pouze vakcínou Comirnaty od Pfizeru. Naši zdravotníci budou očkovat všechny indikované v daném čase – stejně jako v nemocnici. Tzn. momentálně 80+, 70+, zdravotníky, učitele. Rezervace již byla spuštěna,“ uvedl vedoucí mobilního očkovacího týmu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně MUDr. Libor Urbánek, Ph.D.

Druhý mobilní očkovací tým Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně bude nyní ještě zhruba čtyři týdny jezdit do domovů pro seniory či domovů s pečovatelskou službou v JMK. Naše mobilní očkovací týmy naočkovaly polovinu těchto zařízení v Jihomoravském kraji.

Přímo v nemocnici očkujeme zhruba 500 lidí denně, včera to například bylo 492 lidí (plus 132 v domovech seniorů).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…