FNUSA: Projekt Postel pro zdraví pomůže obnovit lůžka

02.02.2020 20:33

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně spouští projekt nazvaný Postel pro zdraví. Do projektu se může zapojit každý, počínaje firmami a konče fyzickými osobami. Cílem je obnovit postelový „park“ na lůžkových odděleních nemocnice.

FNUSA: Projekt Postel pro zdraví pomůže obnovit lůžka
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně má na svých klinikách a odděleních téměř tisíc lůžek. Třetina z nich je v provozu více než dvacet let a zasloužila by si obměnu. Jedno nové elektrické polohovací lůžko stojí 40 tisíc korun. „Snažíme se samozřejmě průběžně nová lůžka kupovat. Ale napadlo nás, že bychom mohli požádat o pomoc i veřejnost. Už se nám totiž stalo, že spokojený pacient chtěl jako poděkování nemocnici zakoupit právě postel,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Ing. Vlastimil Vajdák a dodal, že předem všem potenciálním dárcům – fyzickým osobám i firmám - děkuje.

Každé lůžko, které nemocnice zakoupí z financí, darovaných v rámci projektu Postel pro zdraví, bude označeno omyvatelnou nálepkou v jednotném designu s logem a jménem firmy nebo osoby, která ho darovala.

„Nová lůžka ocení pacienti i ošetřovatelský personál. Jsou pohodlnější, bezpečnější, šetrnější, zdravotníkům usnadní práci s pacientem, jsou také jednodušší na přesun,“ dodala Mgr. Jana Zvěřinová, náměstkyně ošetřovatelské péče Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…