FNUSA: Situace není dobrá. Počet vážných stavů roste. Chybí nám sestry

11.11.2021 17:23 | Tisková zpráva

Bohužel musíme úvodem konstatovat, že situace v naší nemocnici není dobrá. Momentálně máme 85 pacientů s nemocí COVID-19, z toho 11 pacientů je na anesteziologicko resuscitační klinice na umělé plicní ventilaci, dva z nich také na přístroji ECMO.

FNUSA: Situace není dobrá. Počet vážných stavů roste. Chybí nám sestry
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Další dva post covidoví pacienti jsou stále na ARK – rovněž na umělé plicní ventilaci a přístroji ECMO. Všichni jsou ve vážném stavu. Snažíme se pomáhat s intenzivní péči i okolním nemocnicím, ale naše kapacity jsou již naplněny (dnes jsme například přijali pacienta z Nemocnice Vyškov – právě na anesteziologicko resuscitační kliniku, tedy na umělou plicní ventilaci a rovněž ECMO), takže musíme ještě více omezit plánovanou operativu, od pondělka ji omezíme na 50%, a to napříč chirurgickými obory.

Chybí nám sestry, budeme opět s žádostí o pomoc oslovovat Policii ČR a Hasičský záchranný sbor JMK, doufáme, že nám stejně jako v uplynulých covidových vlnách pomohou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…