FNUSA: Vracíme se k plánované operativě

11.01.2022 9:02 | Tisková zpráva

e Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně máme aktuálně celkem 28 pacientů s nemocí COVID-19. Z toho je šest na anesteziologicko resuscitační klinice na umělé plicní ventilaci (dva také na ECMO). Na této klinice i dalších JIP leží také devět post covidových pacientů, někteří na umělé plicní ventilaci a na ECMO). Všichni jsou ve velmi vážném stavu. Dalších 8 pacientů s covidem je na JIP, zbytek na standardních lůžkách, někteří na HFNO a kyslíku.

FNUSA: Vracíme se k plánované operativě
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Vzhledem ke snižujícímu se počtu infekčních pacientů se můžeme opět pomalu začít vracet k plánované operativě. Tento týden rozšiřujeme počet operačních sálů z 10 na 14 (běžný celkový počet je 19 operačních sálů).

Ohledně očkování - o víkendu naši zdravotníci podali v očkovacím centru pro neregistrované v brněnské Olympii celkem 1054 dávek. Nutno ještě zmínit, že v pátek padl v Olympii dosavadní rekord, bylo tam podáno 748 dávek.

Pokud se jedná o testování, v našem testovacím odběrovém centru máme v následujících dvou týdnech volno včetně dneška (PCR i antigen). Varianta omikron je nyní cca 35-40 procent z pozitivně testovaných lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…