FNUSA otevřela očkovací centrum pro neregistrované

22.07.2021 13:29

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně zahájila ve středu 21. července provoz očkovacího centra v OC Olympia Brno. Původně se centrum mělo otevřít ve 12:00 hodin. Lidé se však začali scházet už po 8. hodině ranní, proto zdravotníci spustili očkování již v 10:30. Očkovací centrum je určeno všem zájemcům starším 16 let bez nutnosti předchozí registrace, a to včetně samoplátců. Funguje každý den od 10:00 do 20:00 hodin.

FNUSA otevřela očkovací centrum pro neregistrované
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Příchozí mají na výběr z dvou vakcín - dvoudávkové Comirnaty (výrobce Pfizer/BioNTech) a jednodávkové Janssen (výrobce Johnson&Johnson). V případě vakcíny Comirnaty získají lidé termín podání druhé dávky přímo na místě. „Lidé s sebou musí mít pouze průkaz totožnosti a kartičku zdravotní pojišťovny. Pro urychlení si také mohou vytisknout a vyplnit předem informovaný souhlas a přinést ho k očkování,“ upozorňuje vedoucí očkovacího centra v Olympii MUDr. Libor Urbánek. Formulář informovaného souhlasu je ke stažení na stránkách Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně www.fnusa.cz.

„V současné době provozuje naše nemocnice tři očkovací centra. Jedno přímo v areálu FNUSA, další v Hustopečích a nyní jsme tedy otevřeli očkovací centrum v Olympii. Nutno dodat, že očkovací centrum v Hustopečích zavíráme 9. srpna. Proto jsem rád, že můžeme nabídnout novou variantu, navíc pro neregistrované a dokonce s výběrem ze dvou vakcín,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Ing. Vlastimil Vajdák.

Před očkováním v OC Olympia není nutná žádná speciální příprava, naočkovat se mohou nechat i těhotné ženy po 12. týdnu těhotenství a kojící maminky. Centrum je připraveno i na případné samoplátce, možná je však pouze bezhotovostní platba kartou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…