Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT má nového kandidáta na děkana

25.05.2016 7:32

Akademický senát Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT (FBMI) volil na svém jednání dne 23. května 2016 kandidáta na děkana FBMI. V tajném hlasování byl zvolen kandidátem na děkana pro funkční období 2016 – 2020 prof. MUDr. Ivan Dylevský, DrSc.

Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT má nového kandidáta na děkana
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Profesor Dylevský tak bude v pořadí třetím děkanem Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT a ve funkci vystřídá prof. MUDr. Jozefa Rosinu, Ph.D.
Předpokládá se, že nově zvolený kandidát bude jmenován rektorem ČVUT v Praze, prof. Ing. Petrem Konvalinkou, CSc., a do funkce nastoupí v září 2016.
Profesor Dylevský je předním českým morfologem, emeritním vedoucím anatomických pracovišť na 2. LF a FTVS UK.

Publikoval více než 250 prací z různých segmentů morfologie a několik desítek titulů učebnic a monografií. Zasloužil se o prosazení konceptu funkční anatomie ve výuce řady vysokých škol, podílí se na budování oboru kineziologie a koncipoval základy nového oboru nipiologie – nipioanatomii, tj. moderní morfologii dětského těla.

Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT v Praze se sídlem v Kladně je druhou nejmladší fakultou Českého vysokého učení technického v Praze a současně jedinou veřejnou vysokou školou ve Středočeském kraji. Fakulta byla založena 2005 transformací Ústavu biomedicínského inženýrství a v současné době se počet studentů, kteří na ní studují v bakalářském, magisterském i doktorském studiu, blíží číslu 2 000.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…