Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze zaznamenala nárůst podaných přihlášek ke studiu

10.04.2015 10:09

Klesající zájem o studium technických oborů se podařilo zvrátit Fakultě elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze. Oproti loňskému roku vzrost počet podaných přihlášek o osm procent.

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze zaznamenala nárůst podaných přihlášek ke studiu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fakulta elektrotechnická ČVUT

O 121 více přihlášek ke studiu, které bylo možné podat do 31. března, přijala oproti loňskému roku Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze. Celkový počet studentů, kteří se přihlásili k přijímacím zkouškám, je po sečtení platných přihlášek 1727. Nárůst zájmu o studium vykazují téměř všechny programy, které fakulta nabízí, tj. Elektrotechnika, energetika a management (EEM), Komunikace, multimédia a elektronika (KME), Otevřená informatika (OI), Softwarové inženýrství a technologie (SIT) a Otevřené elektronické systémy (OES). Ke studiu programu Kybernetika a robotika (KyR) se pak na rozdíl od loňského roku přihlásilo o 13 studentů méně. To je ale způsobeno faktem, že letos se v tomto programu neotevírá studium v kombinované formě.

Studenti středních škol začali vnímat důležitost technického vzdělání

Děkan Fakulty elektrotechnické ČVUT prof. Pavel Ripka k narůstajícímu počtu přihlášek poznamenal: „Je to pro nás obrovský úspěch a další motivace se zlepšovat. I přes stávající silný generační propad zvyšující se zájem o studium na Fakultě elektrotechnické ČVUT dokazuje, že studenti středních škol začali vnímat důležitost technického vzdělání i to, že je třeba si svou Alma Mater pečlivě vybrat. Už teď se těším na to, jak po prázdninách celá fakulta ožije. Zvláštní symboliku pak vidím v tom, že budova fakulty v Dejvicích prochází náročnou rekonstrukcí a v následujícím akademickém roce bude mít novou fasádu. Jak budovu, tak i pedagogický sbor a studenty čeká nová etapa, která, jak pevně věřím, bude ve znamení rozkvětu českého technického vzdělávání“.

Podrobnosti o fakultě naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…