Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze zaznamenala nárůst podaných přihlášek ke studiu

10.04.2015 10:09

Klesající zájem o studium technických oborů se podařilo zvrátit Fakultě elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze. Oproti loňskému roku vzrost počet podaných přihlášek o osm procent.

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze zaznamenala nárůst podaných přihlášek ke studiu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fakulta elektrotechnická ČVUT

O 121 více přihlášek ke studiu, které bylo možné podat do 31. března, přijala oproti loňskému roku Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze. Celkový počet studentů, kteří se přihlásili k přijímacím zkouškám, je po sečtení platných přihlášek 1727. Nárůst zájmu o studium vykazují téměř všechny programy, které fakulta nabízí, tj. Elektrotechnika, energetika a management (EEM), Komunikace, multimédia a elektronika (KME), Otevřená informatika (OI), Softwarové inženýrství a technologie (SIT) a Otevřené elektronické systémy (OES). Ke studiu programu Kybernetika a robotika (KyR) se pak na rozdíl od loňského roku přihlásilo o 13 studentů méně. To je ale způsobeno faktem, že letos se v tomto programu neotevírá studium v kombinované formě.

Studenti středních škol začali vnímat důležitost technického vzdělání

Děkan Fakulty elektrotechnické ČVUT prof. Pavel Ripka k narůstajícímu počtu přihlášek poznamenal: „Je to pro nás obrovský úspěch a další motivace se zlepšovat. I přes stávající silný generační propad zvyšující se zájem o studium na Fakultě elektrotechnické ČVUT dokazuje, že studenti středních škol začali vnímat důležitost technického vzdělání i to, že je třeba si svou Alma Mater pečlivě vybrat. Už teď se těším na to, jak po prázdninách celá fakulta ožije. Zvláštní symboliku pak vidím v tom, že budova fakulty v Dejvicích prochází náročnou rekonstrukcí a v následujícím akademickém roce bude mít novou fasádu. Jak budovu, tak i pedagogický sbor a studenty čeká nová etapa, která, jak pevně věřím, bude ve znamení rozkvětu českého technického vzdělávání“.

Podrobnosti o fakultě naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…