Fakultní nemocnice Hradec Králové: Personálu pomáhají desítky studentů

19.03.2020 12:01

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové pomáhají v souvislosti s epidemií COVID-19 personálu již více než tři desítky studentů Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové. První medici od úterý nastoupili například na Oddělení urgentní medicíny či na Kliniku infekčních nemocí FN HK, s dalšími nemocnice o nástupu jedná. Kromě mediků pomáhají i budoucí sestry.

Fakultní nemocnice Hradec Králové: Personálu pomáhají desítky studentů
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Děkujeme studentům za nabídku nám pomoci v této době, velmi si toho  vážíme. Určitě to pro ně bude i zajímavá pracovní zkušenost,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c.

Medici působí také na dalších klinikách ve FN HK, na kterých pomáhají například pacientům s doprovodem na vyšetření nebo při zásobování zdravotnickým materiálem. „Mediky umisťujeme na základě požadavků jednotlivých pracovišť. Tam, kde už medici působí, je s nimi personál velmi spokojen,“  uvedla náměstkyně pro ošetřovatelskou péči FN HK Mgr. Dana Vaňková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…