Fakultní nemocnice Hradec Králové eviduje pokles pacientů s COVID-19

02.03.2022 14:12 | Tisková zpráva

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové bylo začátkem března hospitalizovaných zhruba 75 pacientů s COVID-19, z toho přibližně 15 zůstávalo na jednotkách intenzivní péče. Počet hospitalizovaných covidových pacientů během února postupně narůstal až na 90 pacientů, v posledních dnech začal počet zvolna klesat. Nemocnice i nadále zajišťuje aplikaci vakcín proti COVID-19 a také testování.

Fakultní nemocnice Hradec Králové eviduje pokles pacientů s COVID-19
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Evidujeme pozvolný pokles počtu pacientů a doufáme, že tento trend bude nadále pokračovat, abychom postupně mohli začít pracoviště zajišťující péči o covidové pacienty navracet do běžného provozu,“ uvedl prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c. S ohledem na stále vysoké počty nakažených COVID-19 v regionu, v nemocnici platí nadále zákaz návštěv pacientů, kromě dětí a pacientů v terminálním stadiu nemoci.

Fakultní nemocnice Hradec Králové také registruje postupné zlepšování personální situace, kterou komplikovala velká pracovní nepřítomnost zaměstnanců ať už kvůli nemocem, izolaci či karanténě spojené s COVID-19 nebo kvůli ošetřování člena rodiny. Ještě před několika týdny chybělo zhruba 400 zdravotníků, nyní je to kolem 250. „Situace se naštěstí začíná blížit normálu, zajišťování provozu nemocnice s takto omezeným počtem personálu bylo mimořádně náročné a všem zaměstnancům děkuji za jejich vysoké pracovní nasazení,“ uvedl profesor Palička.

Nemocnice eviduje v posledních týdnech pozvolný pokles prováděných PCR testů v Odběrovém centru FN HK, klesl také zájem o očkování proti COVID-19. Podrobnosti o očkování a testování mohou zájemci najít na www.fnhk.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…