Fakultní nemocnice Hradec Králové shání další dodavatele ochranných štítů

27.03.2020 16:26

Fakultní nemocnice Hradec Králové hledá další dodavatele ochranných štítů, které zdravotníci používají jako součást svých ochranných prostředků v souvislosti s epidemií COVID-19. Nemocnice také děkujeme všem osobám, institucím a iniciativám, které se do různé formy pomoci FN HK v této mimořádné situaci zapojili.

Fakultní nemocnice Hradec Králové shání další dodavatele ochranných štítů
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Velmi si vážíme obrovské podpory, kterou nyní dostáváme. S ohledem na obrovské množství iniciativ není možné jmenovitě poděkovat všem, ale ať už jde o dodávky textilních roušek, ochranných štítů či občerstvení, všechny ihned rozdělujeme mezi zaměstnance, především ty, kteří zajišťují přímou péči o pacienty,“ uvedl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička CSc., dr. h. c.

Významnou aktivitou jsou nyní dodávky ochranných štítů, které nemocnici dodává například Věznice Pardubice, Univerzita Hradec Králové společně s firmami Trilab, Deeplab, Industra a Technologické centrum Hradec Králové společně s dalšími v iniciativě Hradecký štít. Další iniciativu koordinuje SŠ a VOŠ Aplikované kybernetiky v Hradci Králové. Do iniciativ se mohou zapojit i další majitelé 3D tiskáren.

Fakultní nemocnice Hradec Králové získala díky pomoci veřejnosti již tisíce textilních roušek, které rozděluje mezi své zaměstnance a které pomáhají ušetřit běžně užívaný zdravotnický materiál, kterého je nyní v celé Evropě akutní nedostatek. Nemocnici podporují také provozovatelé obchodů a dalších firem, kteří dodávají občerstvení pro zaměstnance. Například ve středu projekt Pomáháme sestřičkám dovezl do nemocnice 500 svačin pro sestry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…