Finálová třináctka soutěže Vesnice roku je kompletní

30.06.2016 13:04

Po dvou měsících skončilo hodnocení všech 251 obcí, které se letos přihlásily do soutěže Vesnice roku. Obce, které v krajském kole získaly prvenství, postupují do celostátního kola soutěže, jehož vítěz získá titul Vesnice roku 2016.

Finálová třináctka soutěže Vesnice roku je kompletní
Foto: archiv
Popisek: Karla Šlechtová, ministryně obrany

„Upřímně gratuluji všem oceněným obcím a finalistům, mezi nimiž jsou zkušení matadoři, ale také soutěžní nováčci, přeji hodně štěstí v celostátním kole,“ řekla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Celostátní kolo soutěže se uskuteční v termínu od 28. srpna do 3. září a jeho výsledky oznámí ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová na Jarmarku venkova v Luhačovicích 17. září.

S příchodem letních měsíců také začíná období krajských slavností, na kterých si oceněné obce převezmou ceny z rukou zástupců vyhlašovatelů soutěže. Udržované historické a lidové stavby, zeleň, bohatý společenský a spolkový život nebo knihovny s kouzlem pohodlí. To je jen malý výčet toho, čím se přihlášené obce prezentovaly krajským komisím a za co byly oceněny.

Přihlášené obce byly hodnoceny v následujících oblastech: koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, péče o stavební fond a obraz vesnice, občanská vybavenost, inženýrské sítě a úspory energií, péče o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň v obci, péče o krajinu, připravované záměry a informační technologie obce.

Vyhlašovatelem soutěže Vesnice roku v Programu obnovy venkova je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Ministerstvo zemědělství, Spolek pro obnovu venkova ČR a Svaz měst a obcí ČR.

Spoluvyhlašovatelem soutěže je Kancelář prezidenta republiky, Ministerstvo životního prostředí, Ministerstvo kultury, Svaz knihovníků a informačních pracovníků, Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu, Sdružení místních samospráv ČR a jednotlivé kraje v případě krajských kol soutěže.

Více informací na www.vesniceroku.cz

Finálová třináctka:

Cehnice, Jihočeský kraj
Kozojídky, Jihomoravský kraj
Valy, Karlovarský kraj
Rudník, Královéhradecký kraj
Prysk, Liberecký kraj
Velké Hoštice, Moravskoslezský kraj
Hněvotín, Olomoucký kraj
Sebranice, Pardubický kraj
Konstantinovy Lázně, Plzeňský kraj
Úholičky, Středočeský kraj
Nové Sedlo, Ústecký kraj
Lípa, Kraj Vysočina
Kašava, Zlínský kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…