Finanční a ekonomický institut: Příprava regulace zbraní je ze strany Bruselu naprosto nezvládnutá

06.02.2017 10:05

O tom, jak Evropská komise doslova kašle na 28 tisíc podnětů občanů Evropské unie ke směrnici o regulaci držení zbraní, a o tom, jak málo se chystaná norma týká skutečného boje proti terorismu a černému trhu se zbraněmi, vedl Finanční a ekonomický institut (FAEI.cz) rozhovor s poslankyní Evropského parlamentu Ditou Charanzovou.

Finanční a ekonomický institut: Příprava regulace zbraní je ze strany Bruselu naprosto nezvládnutá
Foto: Finanční a ekonomický institut
Popisek: Finanční a ekonomický institut

Poslankyně Dita Charanzová nemá zbrojní průkaz. Přesto jí řada věcí, které chce Evropská komise (EK) zavést do legislativy členských zemí, připadá jako nesmyslná buzerace řádných občanů, jež nemá s bojem proti terorismu, kterým se EK zaštiťuje, nic společného.

„Když začnete zkoumat jednotlivá opatření, přijdete na to, že vedle několika smysluplných je tam i řada zcela zbytečných nesmyslů, či dokonce opatření, která omezují práva legálních držitelů zbraní,“ říká například v rozhovoru.

„Opakovaně jsem po EK požadovala vytvoření dopadové studie, která by dokládala, že navržené kroky mají smysl a skutečně pomohou v boji s terorismem. Odpověď jsem samozřejmě nedostala,“ říká poslankyně.

Přestože odpůrci normy nabízejí v europarlamentu podložené argumenty, předkladatelé odmítají vzít kterýkoli z navrhovaných nesmyslů zpět. Přehlížejí i to, že jejich návrhy nedávají smysl ani zástupcům Europolu. Nereagovala nijak ani na 28 tisíc podnětů, které Komisi přišly od občanů. Přitom je k jejich posílání sama vyzvala. O směrnici se má hlasovat již v březnu.

Celý rozhovor s Ditou Charanzovou si můžete přečíst zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…