Finanční analytický úřad: Další případ úspěšné spolupráce s Daňovou Kobrou

12.07.2020 20:48

Finanční analytický úřad opět významnou měrou participoval na případu rozsáhlé daňové trestné činnosti vyšetřované policejním pracovním týmem Daňová Kobra.

Finanční analytický úřad: Další případ úspěšné spolupráce s Daňovou Kobrou
Foto: financnianalytickyurad.cz
Popisek: Finanční analytický úřad

Tentokrát se jednalo o případ krácení daní prostřednictvím organizované sítě firem, které vystavovaly fiktivní faktury za různé služby, zejména pak za služby, související se zaměstnáváním osob prostřednictvím personálních agentur. Způsobená škoda dosáhla 70 milionů korun.

Rozsáhlé akce s krycím názvem Lesník se zúčastnilo přes 150 policistů NCOZ. Zapojily se také krajské zásahové jednotky a Útvar rychlého nasazení. Policisté provedli 30 domovních prohlídek a zajistili majetek v hodnotě zhruba 30 milionů korun. Obviněno bylo deset osob, kterým hrozí až desetileté vězení (více ZDE).

Finanční analytický úřad se na případu podílel po celou dobu šetření a tradičně se věnoval zejména transakční analýze a lokalizaci nelegálního výnosu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…