Finanční správa: Bilaterální smlouva o spolupráci mezi Českou a Slovenskou republikou

17.09.2021 17:56 | Tisková zpráva

Generální ředitelka Generálního finančního ředitelství Tatjana Richterová a Jiří Žežulka, prezident Finanční správy Slovenské republiky, podepsali dnes v Praze smlouvu o společném postupu při výměně informací.

Finanční správa: Bilaterální smlouva o spolupráci mezi Českou a Slovenskou republikou
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Dohoda pokračuje v nastaveném trendu, kdy Finanční správa České republiky posiluje vzájemné vztahy s finančními správami sousedních zemí.

Vzájemná informovanost mezi členskými státy EU v oblasti daní se neustále rozšiřuje a zdokonaluje. Spolupráce se Slovenskem navazuje na historické vazby, kdy oba státy tvořily společnou republiku. Nadále je Slovensko naším významným obchodním partnerem a tomu odpovídá i intenzivní přeshraniční styk. Automatická výměna údajů se řídí standardem OECD.

„Spolupráce se Slovenskou finanční správou je dlouhodobě na velice dobré úrovni. Jsem ráda, že v ní můžeme pokračovat a rozvíjet intenzivní vzájemnou kooperaci v oblasti výměny informací,“ říká generální ředitelka Generálního finančního ředitelství Tatjana Richterová.

Prezident Finanční správy Slovenské republiky Jiří Žežulka dodává: „Boj s daňovými únikmi je neodmysliteľnou úlohou pre orgány finančnej správy. Daňové podvody sú živý organizmus, v posledných rokoch môžeme sledovať rýchlejšie a sofistikovanejšie konanie podvodníkov, často s cezhraničným presahom. Aj z tohto dôvodu som rád, že sme dnes podpísali túto dohodu a verím, že vzájomná spolupráca pomôže efektívne objasňovať a nekompromisne stíhať daňové delikty, ktoré oberajú spoločnosť o obrovské finančné zdroje. Verím, že dohoda zlepší prístup oboch inštitúcií k informáciám potrebným pri správe daní a pomôže tak zefektívniť našu analytickú a kontrolnú činnosť.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…