Finanční správa: Resort financí ocenil dvacet společností za mimořádný přínos do státního rozpočtu

08.06.2022 21:20 | Tisková zpráva

Ministerstvo financí a Generální finanční ředitelství v prostorách Břevnovského kláštera uspořádaly jubilejní dvacátý ročník vyhlášení nejvýznamnějších plátců daně z příjmů právnických osob.

Finanční správa: Resort financí ocenil dvacet společností za mimořádný přínos do státního rozpočtu
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Zástupci oceněných společností převzali z rukou ministra financí Zbyňka Stanjury a zástupce generálního ředitele Finanční správy Jana Ronovského broušenou skleněnou plaketu. 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 8.6. 2022)

66%
31%
hlasovalo: 19797 lidí

Po roční pauze se opět nejvýznamnějším plátcem daně stala ŠKODA AUTO, která na druhou příčku odsunula Českou spořitelnu a na třetím místě se umístila Generali Česká pojišťovna.

„Českou ekonomiku letos v únoru stihla další rána v podobě ruské agrese na Ukrajině. V jejím důsledku klesl odhadovaný růst naší ekonomiky zhruba na jedno procento a významně narostla potřeba dodatečných výdajů státu. Jsme si dobře vědomi, že realizovat je můžeme jen díky daňové morálce a firemní kultuře v České republice. Ti největší plátci daně za uplynulý rok jsou tu dnes s námi a já jim děkuji,“ říká ministr financí Zbyněk Stanjura a dodává: „Jako ministr financí se budu snažit o co možná nejvíce partnerský vztah finanční správy a podnikatelů. Ten by měl být založen na důvěře ze strany státu a vstřícnosti v případě drobných pochybení, ale i přísných sankcích pro ty, kteří se pokouší své daňové povinnosti úmyslně obcházet.“

Žebříček oceněných společností byl sestaven podle výše plateb provedených na účet daně z příjmů právnických osob v průběhu roku 2021 do veřejných rozpočtů. „Mezi oceněnými jsou již tradičně zástupci domácích společností, jako jsou Škoda, Plzeňský Prazdroj nebo ČEZ. Mezi oceněnými nechybí ani banky, pojišťovny a mobilní operátoři. Přínos všech dnes oceněných společností na dani z příjmů právnických osob je téměř 30 miliard korun. Všem společnostem proto děkujeme za poctivý a příkladný přístup k plnění svých daňových povinností,“ dodal zástupce generálního ředitele Finanční správy Jan Ronovský.

Zveřejněný přehled „TOP 20“ je seřazen sestupně v pořadí podle výše uhrazené daně a jmenovitě jsou v něm uvedeny pouze ty subjekty, které ke zveřejnění daly souhlas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.