Finanční správa: Vybrali jsme přes dva miliony daňových přiznání

02.04.2019 18:03

Z celkového počtu 2,04 milionu daňových přiznání jich bylo vybráno 1,76 milionu od fyzických a 274 tisíc od právnických osob. V poslední den podávání, tedy 1. dubna, přijala Finanční správa 160 tisíc přiznání.

Finanční správa: Vybrali jsme přes dva miliony daňových přiznání
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Zaměstnanci Finanční správy se již tradičně vypravili i do menších obcí, ve kterých osobně vybírali daňová přiznání a pomáhali s jejich vyplněním. V letošním roce navštívili celkem 172 obcí, přičemž v některých byli opakovaně a celkově vybrali zhruba 22 tisíc podání. „Lidé uvítali především možnost nechat si daňová přiznání zkontrolovat a možnost je odevzdat bez nutnosti dalšího dojíždění či zasílání poštou. Starostové obcí i daňová veřejnost tuto službu hodnotí velmi pozitivně a zároveň avizovali zájem o tuto službu i příštím roce," uvedla generální ředitelka Finanční správy Tatjana Richterová.

Výjezdní dny do obcí využili poplatníci také k podání plných mocí, čestných prohlášení, vyúčtování daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti či srážkové daně nebo žádostí o vrácení přeplatku.Podle odhadů Finanční správy poplatníci, kteří mají povinnost mít účetní závěrku ověřenou auditorem, nebo kterým přiznání zpracovává poradce/advokát, odevzdají v prodlouženém termínu do 1. 7. 2019 ještě téměř 600 000 přiznání (z toho FO = 19 % a PO = 39 %).

V poslední týden podávání daňových přiznání byli pracovníci Finanční správy připraveni na zvýšený zájem poplatníků v podávání daňových přiznání a finanční úřady měly rozšířenou otevírací dobu. Na všech pracovištích byl provoz plynulý a bez problémů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…