Finanční správa opět bodovala v soutěži Daňař roku

18.02.2017 9:00

Pracovníci Finanční správy i celá územní pracoviště finančních úřadů i letos bodovali v soutěži „Daňař & daňová firma roku 2016“, pořádané společností Wolters Kluwer ČR, a. s.

Finanční správa opět bodovala v soutěži Daňař roku
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Laická i odborná veřejnost rozhodla o vítězích hlasováním prostřednictvím internetu, kdy poslala více než stovce nominovaných daňových odborníků ze státní i komerční sféry rekordních osm tisíc hlasů, což je tisíc hlasů více než loni. Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže proběhlo 16. února 2017 v Praze, kde si opět velké množství diplomů a předaných ocenění převzali pracovníci Finanční správy.

„Je mi ctí, že mohu předat ocenění přítomným daňovým odborníkům, uznávaným jak odbornou, tak i laickou veřejností. Jako berňáka mě samozřejmě obzvláště těší četné zastoupení a úspěchy kolegyň a kolegů z Finanční správy. Všem nominovaným i oceněným osobnostem upřímně gratuluji,“ řekl Jiří Fojtík, ředitel Sekce metodiky a výkonu daní Generálního finančního ředitelství a člen poroty soutěže.

V sedmém ročníku soutěže daňových specialistů se tentokrát soutěžilo celkem v deseti kategoriích – daňová osobnost, nejvstřícnější územní pracoviště, nejlepší lektor, největší daňové hvězdy v jednotlivých oborech specializace, největší daňové naděje a daňová kancelář snů. Soutěžilo se také o nejžádanějšího zaměstnavatele v daních, ale i o „daňový citron“. Novinkou letošního ocenění se staly dvě nové kategorie – Finanční úřad snů a „daňová třešnička.“

Daňovou osobností roku 2016 se za státní daňovou sféru stal Tomáš Rozehnal z Odvolacího finančního ředitelství. Za nejlepší lektorku roku státní daňové správy zvolila veřejnost Hanu Jedlanovou z Finančního úřadu pro Středočeský kraj.

Největší daňovou hvězdou v oblasti daně z přidané hodnoty se stal Tomáš Krása z Finančního úřadu pro Středočeský kraj, velmi těsně druhou největší daňovou hvězdou v oblasti daně z příjmu právnických osob se stal Tomáš Jaroš z Odvolacího finančního ředitelství, další daňovou hvězdou na druhém místě v oblasti transfer pricingu se stala Andrea Pietrová z Finančního úřadu pro Jihomoravský kraj a na třetím místě v kategorii daňová hvězda v oblasti správy daní se stal Miloslav Kopřiva z Finančního úřadu pro Pardubický kraj. Největší daňovou nadějí se stal Daniel Hušek z Finančního úřadu pro Středočeský kraj.

A kdo pracuje na Finančním úřadě snů? Kromě výše zmiňovaných oceněných osobností – Tomáše Krásy, Daniela Huška, Tomáše Jaroše a Andrey Pietrové, také Zuzana Binarová z Finančního úřadu pro Moravskoslezský kraj a Kateřina Váňová z Finančního úřadu pro Kraj Vysočina.

Jako nejvstřícnější územní pracoviště finančního úřadu za rok 2016 hlasující ocenili územní pracoviště v Českých Budějovicích, Hořicích, Rumburku, Praze 5, Žďáru nad Sázavou, Mikulově, Jihlavě, Praze 1, Brně I a Ostravě II.

A kdo si odnesl kyselý „daňový citron“? Na otázku, co vás nejvíce tíží aneb co byste uvítali, aby politici upravili v daňových zákonech, odpovědělo nejvíce hlasujících – „pokuty za dodržování termínů u kontrolního hlášení“. Novou kategorii „daňová třešnička“ vyhrála aktuální Elektronická evidence tržeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…