Finanční správa při kontrolách zaměřených na daňové ráje doměřila 50 milionů korun

01.02.2016 16:32

V rámci celorepublikové kontrolní akce provedly loni finanční úřady u českých firem desítky šetření, zaměřených na vazby a transakce se subjekty v daňových rájích. Výsledkem akce bylo dodatečné doměření daně z příjmů v částce 50 milionů korun.

Finanční správa při kontrolách zaměřených na daňové ráje doměřila 50 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

V souvislosti s rozšiřující se mezinárodní spoluprací má aktuálně Česká republika uzavřené mezinárodní smlouvy i se státy, které jsou považovány za daňové ráje.

Možnost ověřit si zjištěné informace prostřednictvím mezinárodní výměny informací vyplývá jak ze Smluv o zamezení dvojímu zdanění, které má ČR uzavřeny například s Kyprem, Panamou či Lichtenštejnskem, tak i z Dohod o výměně informací v daňových záležitostech, kdy úřady mohou požádat o poskytnutí informací například Britské Panenské ostrovy, Bahamské ostrovy, ostrov Man, Jersey či Guernsey. Další možností získání informací je mnohostranná Úmluva o vzájemné správní pomoci v daňových záležitostech, k níž přistoupilo již přibližně 90 států světa, mezi nimi i Mauricius a Seychelly.

Kontrolní činnost finančních úřadů v této oblasti bude pokračovat i v letošním roce, a to i s ohledem na skutečnost, že počet českých společností, které mají své vlastníky v daňových rájích, neklesá. Zároveň se však zvyšuje počet daňových jurisdikcí, které se zapojily do systému mezinárodní výměny informací a Finanční správa tak získává stále lepší a rychlejší přístup k informacím, umožňujícím správné zjištění a stanovení daně.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…