Finanční správa prodlužuje úřední hodiny na finančních úřadech

27.03.2023 18:47 | Tisková zpráva

Na podání daňového přiznání v papírové podobě pro poplatníky daně z příjmů za rok 2022 zbývá pár dní. Zatím vybrala Finanční správa 968 tisíc daňových přiznání a od pondělí 27. března 2023 až do termínu pro podání přiznání, tj. do 3. dubna 2023, rozšiřuje úřední hodiny finančních úřadů.

Finanční správa prodlužuje úřední hodiny na finančních úřadech
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Provoz podatelen územních pracovišť bude v tomto týdnu zajištěn nad rámec obvyklých úředních hodin, a to pondělí až pátek v čase 8:00 až 17:00 hodin. Rozšířené úřední hodiny budou platit i na pracovištích 2+2, která jsou v tzv. optimalizovaném režimu. Některá pracoviště 2+2 mohou mít stanoveny úřední hodiny odlišně a jejich seznam je k dispozici na webu Finanční správy ZDE.

Anketa

Má Marian Jurečka vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 31380 lidí

Pro menší obce organizuje Finanční správa ve spolupráci se starosty a na základě evidovaného zájmu výjezdy do obcí, kde nejsou sídla finančních úřadů, a tam je také možné přiznání podat. Poslední výjezdy se budou konat ještě první týden v dubnu. Kompletní přehled dle jednotlivých krajů je k dispozici na webu Finanční správy ZDE.

Lhůta pro podání daňové přiznání elektronicky (např. prostřednictvím portálu MOJE daně) je o měsíc delší a posledním dnem pro elektronické podání je úterý 2. května 2023. Upozorňujeme, že od 1. ledna 2023 došlo k významnému rozšíření okruhu osob, kterým byla zřízena datová schránka ze zákona, a proto vydala Finanční správa shrnující informaci včetně přehledného návodu pro elektronické podání daňového přiznání prostřednictvím portálu MOJE daně (více ZDE).

Pokud daňové přiznání podává za daňový subjekt daňový poradce nebo advokát, je lhůta pro jeho podání až do pondělí 3. července 2023. Stejná lhůta platí i pro daňové subjekty, které mají zákonem uloženou povinnost mít účetní závěrku ověřenou auditorem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…