Finanční správa vybrala 2,5 milionu daňových přiznání

05.05.2022 18:02 | Tisková zpráva

Finanční správa po skončení lhůty pro elektronické podání daňového přiznání k dani z příjmů eviduje 2 465 997 daňových přiznání. Z celkového počtu vybraných přiznání bylo více než 2,1 milionu od fyzických osob a necelých 350 000 od právnických osob.

Finanční správa vybrala 2,5 milionu daňových přiznání
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Stále více lidí pak podává své daňové přiznání elektronicky prostřednictvím portálu MOJE daně nebo datovou schránkou. Celkem elektronicky podalo daňové přiznání více než 650 877 fyzických a 320 235 právnických osob a elektronickou formu podání letos zatím využilo 39,4 % poplatníků. „Už druhým rokem může veřejnost pro podání daňového přiznání využít Online finanční úřad a počty uživatelů, kteří jej využívají, stále roste,“ uvádí zástupce generálního ředitele Finanční správy Jan Ronovský.

Daňový řád umožňuje podat daňové přiznání do pěti pracovních dnů po stanovené lhůtě, aniž by byla uložena sankce za opožděné tvrzení daně. Pokud za daňový subjekt podává daňové přiznání k tomu zplnomocněný daňový poradce nebo advokát, je lhůta pro jeho podání ještě delší, a to do pátku 1. července 2022. Stejná lhůta platí i pro daňové subjekty, které mají zákonem uloženou povinnost mít účetní závěrku ověřenou auditorem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…