Finanční správa vybrala ve své dobročinné sbírce více než milion korun

02.02.2018 8:45

Finanční správa s velkým úspěchem ukončila další charitativní projekt s názvem „Pomáháme svým kolegům“. Ve spolupráci s Kontem Bariéry měl tento projekt za cíl podpořit vlastní zaměstnance Finanční správy, jejich děti a blízké, kteří mají zdravotní handicap nebo trpí vážnou nemocí. Pro Finanční správu se jednalo již o šestý povedený charitativní projekt.

Finanční správa vybrala ve své dobročinné sbírce více než milion korun
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

V rámci tohoto projektu vybrala Finanční správa pět rodin z řad zaměstnanců, na které se začaly 1. listopadu 2017 sbírat finanční prostředky. Do charitativního projektu se zapojila všechna pracoviště Finanční správy napříč republikou. Sbírka probíhala do konce roku, což znamená, že se částka vybrala pouze za dva měsíce.

„Vůbec jsem nečekal, že bychom mohli za pouhé dva měsíce nasbírat neuvěřitelných 1 022 967 korun. Už v minulém roce jsme vybrali obrovskou částku a letos jsme ji překonali, a to ještě během kratší doby. Těší mě, že má Finanční správa tolik zaměstnanců, kteří se umí na chvíli zastavit a pomoct ostatním v boji s nepřízní osudu,“ oceňuje Martin Janeček, generální ředitel Finanční správy.

Vybrané finance pomohou rodinám v nelehkých situacích. Štěpánek se zúčastní terapie Kosmík na neuroklinice Axon, která podpoří jeho další motorický vývoj, Michal si pořídí Motomed, díky kterému bude moci rehabilitovat v klidu domova a procvičovat tak horní i dolní končetiny. Dvojčata Alex a Maxim využijí finanční prostředky na aplikovanou behaviorální terapii s ABA terapeuty, díky které dělají velké pokroky, Jana použije peníze na financování své náročné léčby, doplňkových léků, potravinových doplňků a dalších potřebných věcí a Sárinka bude potřebovat nakoupit léky, vitamíny a další nákladné potřeby, které jí při jejím vážném onemocnění pomohou.

„Když jsme se s Finanční správou pustili do dalšího ročníku tohoto projektu, všichni jsme si říkali, jak bude náročné dosáhnout částky, která se vybrala v prvním ročníku této dobročinné akce. Opak byl ale pravdou. To, že jsme vybrali více než milion korun, je skvělou zprávou. Těší mě, že si ještě lidé umí pomáhat a jsem ráda, že tyto peníze pomohou lidem z řad Finanční správy, které potkal nelehký osud. Doufám, že bude naše spolupráce pokračovat i v příštím roce a bude pro nás všechny výzvou tuto částku ještě zvýšit,“ říká spokojeně ředitelka Konta Bariéry Božena Jirků.

Finanční správa se charitativní činnosti věnuje již od roku 2014. Od té doby připravila celkem 6 charitativních projektů a všechny byly velice úspěšné. Sbíraly se např. plyšové hračky, knihy pro děti a mládež, víčka od PET lahví nebo oblečení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…