Finanční správa získala Cenu Fóra dárců 2017

30.11.2017 8:37

Finanční správa získala za dobročinný projekt s názvem „Pomáháme svým kolegům: 5 příběhů v roce 2016“, který proběhl ve spolupráci s Kontem Bariéry, Cenu Fóra dárců 2017 za 1. místo v kategorii Zaměstnanecká sbírka.

Finanční správa získala Cenu Fóra dárců 2017
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Tento projekt měl za cíl podpořit zaměstnance Finanční správy, jejich děti a blízké, kteří mají zdravotní handicap, zdravotní omezení či se nalézají v tíživé ekonomické situaci.

Do tohoto charitativního projektu bylo vybráno pět zaměstnanců Finanční správy, kteří potřebovali pomoci buď sami, nebo chtěli pomoci svým blízkým příbuzným, kteří to potřebovali. Do projektu se zapojila všechna pracoviště v České republice, což znamená  přes 15 tisíc zaměstnanců, kteří mohli do sbírky přispět.

A jak celá sbírka dopadla? „Byl jsem opravdu mile překvapen, když jsem obdržel informaci, že jsme během necelých tří měsíců vybrali mezi zaměstnanci téměř 1 milion korun.  Jsem moc rád, že i v dnešní uspěchané době si naši zaměstnanci našli chvilku, aby pomohli svým kolegům, kteří tuto pomoc potřebují“, ocenil Martin Janeček, generální ředitel Finanční správy.

Protože byl tento projekt velmi úspěšný, byla Finanční správa nominována Kontem Bariéry na ocenění Fóra dárců 2017 v kategorii Zaměstnanecká sbírka. Milým překvapením bylo umístění hned na 1. místě v této kategorii. Cenu si Finanční správa převzala na slavnostním vyhlášení 29. listopadu 2017.

„Těší mne, že jsme byli osloveni státní institucí pro společný projekt. Byla jsem překvapena s jakou vervou a nadšením se Finanční správa ujala tohoto unikátního projektu. Vybralo se opravdu mnoho peněz, které pomohly lidem s nelehkými osudy. Mám z tak úspěšné spolupráce obrovskou radost a jsem ráda, že v ní můžeme pokračovat i v letošním roce“, řekla ředitelka Konta Bariéry, paní Božena Jirků. Druhý ročník této velké zaměstnanecké sbírky spustila Finanční správa letos na podzim.

Finanční správa se charitativní činnosti v rámci svých řad věnuje již od roku 2014. Od té doby připravila celkem 6 charitativních projektů a všechny byly velice úspěšné. Sbíraly se např. plyšové hračky, knihy pro děti a mládež, víčka od PET lahví nebo oblečení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…