Finanční správa zpracovala milion žádostí o kompenzační bonus

17.08.2020 19:38

Až na ojedinělé výjimky jsou všechny žádosti živnostníků a společníků s.r.o. vyřízeny a Finanční správa vyplatila na bonusech zhruba 22 miliard korun.

Finanční správa zpracovala milion žádostí o kompenzační bonus
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Program Pětadvacítka a finanční úřady se tak velkou měrou podílely na rychlé a efektivní pomoci podnikatelům, kteří museli nedobrovolně omezit svou činnost v souvislosti s výskytem koronaviru.

„Největší zásluha na efektivním vyplácení pomoci patří zaměstnancům na finančních úřadech, pro které se stalo zpracovávání a proplácení žádostí na krátkou dobu hlavní pracovní náplní. Hlavně díky nim dorazila podpora postiženým podnikatelům včas a program Pětadvacítka je velmi kladně hodnocen ze všech stran“, dodává generální ředitelka Finanční správy Tatjana Richterová.

O bonus mohou až do 30. listopadu žádat ještě lidé pracující na dohodu o provedení práce nebo na dohodu o pracovní činnosti, kteří jsou účastníky nemocenského pojištění. Finanční správa zatím od tzv. „dohodářů obdržela více než 2 600 žádostí a proplatila 35 milionů Kč. Více informací k podávání žádostí o tento bonus jsou k dispozici na webu Finanční správy.

Finanční správa eviduje snahu různých osob a lze říci i organizovaných skupin, které neoprávněně žádají o kompenzační bonusy a snaží se zneužít tíživého stavu podnikatelů, kterým jsou bonusy vypláceny. Jsou - li detekovány rizikové případy, dochází k podání trestních oznámení. Finanční správa podala zatím 49 trestních oznámení o podezření ze spáchání trestného činu v souvislosti s žádostmi a výplatami kompenzačních bonusů s celkovou škodou přesahující 33 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…