Foťte a poznávejte přírodu Prahy. Zapojte se do City Nature Challenge 2018: Prague!

23.04.2018 13:08

Baví vás fotit? Máte rádi přírodu? Přidejte se k jedinečnému mezinárodnímu projektu City Nature Challenge 2018: Prague, který poprvé přivedlo Národní muzeum do Prahy jako součást programu oslav 200. výročí od svého založení. Ukažme světu, jak unikátní je pražská příroda!

Foťte a poznávejte přírodu Prahy. Zapojte se do City Nature Challenge 2018: Prague!
Foto: IPR Praha
Popisek: Praha

Jedná se o první mezinárodní ročník, kdy v období od 27. do 30. dubna 2018 bude proti sobě soutěžit celkem 70 měst z celého světa o největší počet pozorování živé přírody na svém území. Samotná soutěž vznikla v roce 2016 v San Franciscu, kde se uspořádal historicky první ročník. V roce 2017 probíhala soutěž již po celých Spojených státech amerických a zapojilo se na 16 měst s celkovým počtem přes 4 000 účastníků.

V letošním roce se konečně samotná myšlenka přesunula i na jiné kontinenty a do soutěže se tak mohla zapojit města jako například Londýn, Sydney, Tokyo a samozřejmě Praha. Jak vše probíhá? Stačí si jen zdarma stáhnout mobilní aplikaci iNaturalist, zaregistrovat se do projektu a vydat se ven objevovat přírodní krásy Prahy.

„I v Praze můžeme potkat zajímavé a mnohdy dokonce chráněné druhy živočichů a rostlin, a proto je teď na nás, abychom světu ukázali, že Praha není jenom město s historickými památkami, ale i překvapivě bohatou faunou a florou,“ řekl ředitel Přírodovědeckého muzea Ivo Macek.

Projekt dále podpořili i další přírodovědně zaměřené pražské organizace jako Agentura ochrany přírody a krajiny, Česká botanická společnost, Česká společnost pro ochranu netopýrů, Dům dětí a mládeže hl.m.Prahy, Lesy hl. m. Prahy, Univerzita Karlova (Přírodovědci.cz), webový portál Biolib.cz a Toulcův dvůr.

Ačkoliv soutěž o největší počet pozorování bude trvat jen tři dny, registrovat se a zadávat svá pozorování můžete během celého roku, stejně jako si prohlížet či komentovat pozorování ostatních. Pokud byste se chtěli dozvědět více o pražské přírodě, pak si nenechte ujít doprovodný program pořádaný v rámci projektu City Nature Challenge. V sobotu 28. dubna od 10.00 do 16.00 vás například zveme na Den otevřených dveří Kroužkovací stanice Národního muzea.

Informace o doprovodném programu budou průběžně zveřejňovány na stránkách www.nm.cz

Návod, jak se přihlásit do projektu City Nature Challenge 2018: Prague naleznete na https://www.citynaturechallenge.cz/navod

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…