GSK: Předběžné finanční výsledky za 2. čtvrtletí roku 2014

24.07.2014 18:09

Společnost GSK ve druhém čtvrtletí roku 2014 zaznamenala 4% pokles tržeb. Divize léků a vakcín eviduje 4% pokles příjmů. 10% procentní pokles tržeb v USA a 7% v Japonsku byl vyvážen 11% růstem na nově se rozvíjejících trzích.

GSK: Předběžné finanční výsledky za 2. čtvrtletí roku 2014
Foto: red
Popisek: GlaxoSmithKline

Tržby v oblasti volně prodejných produktů divize Consumer Healthcare ve 2. čtvrtletí klesly o 4 %, což bylo způsobeno především přerušením dodávek do USA a do Evropy. Situace se ale již zlepšuje a divize Consumer Healthcare očekává v ročním součtu vyrovnanost tržeb. Divize ViiV Healthcare, která vyrábí léky proti HIV, dosáhla 13% růstu prodeje.

„V oblasti výzkumu a vývoje aktuálně pracujeme na zhruba 30 nových sloučeninách, které mají šanci stát se nejlepšími v příslušných terapeutických oblastech. Těmi jsou např. kardiovaskulární, respirační či infekční onemocnění. Z finančního hlediska jsme se ve druhém čtvrtletí zaměřili na tři strategické priority, které chceme dále rozvíjet i v budoucnu. Jde o zvýšení růstu, minimalizace rizik a především o celkové zlepšení naší dlouhodobé finanční výkonnosti,“ dodává PharmDr. Monika Horníková, generální ředitelka české pobočky GSK. Celkový obrat společnosti GSK za 2. čtvrtletí 2014 činil 5,6 miliardy liber.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

10:04 MHMP: Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

Hlavní město prostřednictvím Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) otevřelo novou část páte…