Generali: Investice do Valentýna? Maximálně pětistovku

13.02.2014 14:06

Svátek zamilovaných v den svatého Valentýna už našel své místo i v českém kalendáři. Ačkoli mnoho lidí rádo tvrdí, že jde o komerční záležitost a oni přece mohou udělat své lásce radost kdykoli, kdo to opravdu v průběhu roku udělá? Proto jsme si na Valentýna zvykli jako na takové připomenutí – kdy jste naposledy řekli své lásce, co pro vás znamená?

Generali: Investice do Valentýna? Maximálně pětistovku
Foto: Pojišťovna Generali
Popisek: Pojišťovna Generali

„Den svatého Valentýna by si jako svatební datum vybralo 55 % lidí. Třetina z nich jen proto, že se dobře pamatuje,“ uvádí Pavel Sivák, vedoucí pojištění privátních rizik pojišťovny GENERALI jeden z výsledků speciálního valentýnského výzkumu z počátku tohoto týdne.

Podle valentýnského průzkumu pojišťovny GENERALI slaví únorový svátek téměř 40 % dotázaných. Vlastní datum lásky slaví 27 % odpovídajících a 33 % respondentů přiznává, že neslaví vůbec. Pro 45 % lidí je to datum jako každé jiné.

Ani ti, co Valentýna slaví, nekopírují tradici anglosaských zemí. Tajné valentýnské vzkazy u nás posílá jen 5 % zamilovaných, klasické valentýnské přání pak 22%.

Samozřejmě, že obchodníci chtějí na Valentýnovi něco vydělat. Je prokázáno, že právě na tento svátek nekupují lidé jen květiny nebo sladkosti, ale také šperky, prádlo a mnoho dalších dárků, dokonce i zájezdy.

Z průzkumu pojišťovny GENERALI vyplývá, že převážná většina Čechů (81 %) hodlá do valentýnského svátku investovat maximálně 500 korun. Investici do 1000 korun plánuje 14 % zamilovaných a vyšší částku mají v plánu 4 % respondentů.

Nejčastěji si zamilovaní darují drobnost pro radost (33 %), následují sladkosti (16 %) a květiny (13 %). Šperk darují jen 3 % a prádlo necelá 2 %. Zbývajících 33 % lidí uvedlo, že věnuje jiný dárek.

Nabídka valentinských akcí je pestrá. Můžete se nechat fotit na romantické obrázky v historických kostýmech, užít si romantický večer spojený třeba se sportem v aquaparku, větrném tunelu nebo na bobové dráze. A především je tu nabídka romantických víkendů v hotelích, horských chatách či na zámcích.

Přemýšleli jste o tom, že i pojištění může mít podobný nádech? Samozřejmě si nemůžete pojistit, že vám láska vydrží na celý život. Ale co takové speciální pojištění? Když si hollywoodské hvězdy mohou pojistit své krásné nohy nebo pozadí a hudebníci si mohou pojistit prsty nebo vzácný nástroj, proč byste vy nemohli své drahé polovičce pojistit to, co se vám na ní nebo na něm nejvíc líbí? Tím dáváte jasně najevo, že váš cit je trvalý a že svou lásku berete vážně.

„Pro takové případy neexistuje univerzální pojistný produkt,“ doplňuje Pavel Sivák, vedoucí pojištění privátních rizik pojišťovny GENERALI. „Ale umíme samozřejmě vytvořit speciální pojištění na míru požadavkům klienta. Individuálně lze pojistit téměř cokoliv.“  Takovou smlouvu je ale potřeba řešit s odborníky na některé z poboček GENERALI.

Letošní zima zatím moc nepřeje lyžování, na nějž jsme zvyklí se pojišťovat, ale na každém romantickém víkendu se nabízí nějaká zábava, na kterou by asi bylo dobré se předem pojistit. Co třeba jízda na koni nebo lukostřelba v zámeckém parku?

Nebo může dobrá pojistka zachránit následky chvíle, kdy člověk samou romantikou ztratí hlavu. Pokud budete slavit Valentýna doma či na chatě, máte dobré pojištění domácnosti? I romantická svíčka může při troše euforie či nepozornosti založit požár.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pojišťovna Generali

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…