Generali: Škody z letních kalamit přesahují 210 milionů korun

06.09.2012 21:21

Škody z letních kalamit jsou vyšší než následky květnových povodní před dvěma lety. Velká voda tehdy způsobila klientům Generali na 1300 škod za 135 milionů korun.

Generali: Škody z letních kalamit přesahují 210 milionů korun
Foto: Pojišťovna Generali
Popisek: Pojišťovna Generali

Letošní letní bouřky doprovázené krupobitím, přívalovými dešti a vichřicí za sebou zanechaly doslova spoušť. Za poslední tři měsíce mají přírodní živly na svědomí přes 2 200 škod za více 210 milionů korun. Nejvíce škod evidovali majitelé rodinných domů, nejvyšší škody nahlásili zemědělci. Průměrná výše škody atakuje hranici 100 tisíc korun. Likvidátoři Generali pracovali od začátku léta v kalamitním režimu. Díky přijatým opatřením je 80% škod zlikvidováno nebo byla vyplacena záloha na pojistné plnění.

Polovina všech nahlášených škod byla uzavřena do 14 dnů po nahlášení. Rychlá  likvidace škod pomohla mimo jiné majitelům rodinných domů, kteří nahlásili nejvíce škod a to necelou tisícovku za 16 milionů korun. Na 300 škod za 3 miliony dále spadá do oblasti pojištění domácností. Třetí v pořadí jsou zemědělci, kterým rozmary počasí způsobily více než 220 škod.

Právě zemědělské škody jsou co do objemu nejvyšší. Počasí se na řadě míst republiky postaralo o předčasnou sklizeň. Zemědělci vyčíslili řádění přírodních živlů na 115 milionů korun. Nejčastěji byly postiženy převážně technické plodiny.

Z pohledu příčiny se na celkovém počtu letních kalamitních škod nejvíce podepsalo krupobití. Jako druhá v pořadí řádila vichřice a třetí nejvyšší počet škod byl způsoben blesky.

Nejvíce škod nahlásili klienti Generali z Jihočeského, Středočeského a Jihomoravského kraje. Nejméně pak z kraje Karlovarského.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…